Projector met ingebouwde netwerkverbinding

De Sony VPL-DX15 Windows Network Projector heeft een Ethernet- en een WiFi-aansluitingen zodat hij via het netwerk beelden kan projecteren, tenminste als je Windows Vista of Windows 7 als besturingssysteem gebruikt.

De Sony VPL-DX15 Windows Network Projector heeft een Ethernet- en een WiFi-aansluiting zodat hij via het netwerk beelden kan projecteren, tenminste als je Windows Vista of Windows 7 als besturingssysteem gebruikt.

Wat de Sony VPL-DX15 speciaal maakt, zijn de netwerkaansluitingen en de ingebouwde webserver. De ingebouwde 802.11b/g WiFi-adapter kun je via de webserver configureren in Ad-hoc stand of als WiFi AP (toegangspunt). Via de eerste mogelijkheid kun je een notebook of computer direct verbinden met de projector; via de tweede mogelijkheid kun je meerdere notebooks met de projector verbinden. De webserver laat toe de status van de projector op te vragen, het menu te bedienen en allerlei instellingen te configureren. Via de USB-aansluiting op de achterkant kun je MS PowerPoint-presentaties ook rechtstreeks vanaf een geheugenstick projecteren.

Samenwerking met Windows Windows Vista en Windows 7 herkennen de Sony VPL-DX15 als netwerkprojector (in het Netwerkcentrum). Als je er rechts op klikt, kun je er een verbinding mee maken. De resolutie van je desktop wordt dan aangepast aan de ingebouwde resolutie van de projector (XGA). Daarna projecteert de projector je desktop en alles wat je daarop doet. Dat werkt goed voor foto’s en presentaties, maar wij slaagden er niet in om op deze manier video’s vloeiend te projecteren. In de documentatie staat dat de Sony VPL-DX15 ‘streaming video’ via het netwerk kan projecteren, maar dat is ons in elk geval niet gelukt.

Projectiekwaliteit Als de 200W UHP lamp op volle kracht schijnt, projecteert deze projector een erg helder beeld van 3.000 ANSI Lumen. Op halve kracht is het beeld met 2.400 ANSI Lumen nog altijd erg helder. Ook de projectiediagonaal mag er wezen: je kunt beelden tot 7 meter projecteren. Deze projector is dus ook geschikt voor gebruik in grotere auditoria. De Sony VPL-DX15 legde ons testparcour met vlag en wimpel af. Op de projectiekwaliteit is niets aan te merken. Dat geldt in elk geval voor dataprojectie (presentaties, foto’s). De videoweergave is meer dan behoorlijk, maar gespecialiseerde videoprojectoren bieden meer mogelijkheden en vaak een hogere kwaliteit. Maar dit is in elk geval een behoorlijke goede all-round beamer.

Conclusie De Sony VPL-DX15 is een krachtige en kwalitatieve dataprojector die vooral interessant is voor professioneel gebruik. De netwerkmogelijkheden zijn erg handig, al lukte het ons niet om streaming video via het netwerk te projecteren. Presentaties en diavoorstellingen via het netwerk weergeven werkte echter probleemloos.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content