Relatief lichte laptop met volwaardig toetsenbord

De Butterfly M is een 15,6-inch laptop met energiezuinige Intel processor waardoor het stroomverbruik laag is en de batterij dus langer meegaat.

De Butterfly M is een 15,6-inch laptop met energiezuinige Intel processor waardoor het stroomverbruik laag is en de batterij dus langer meegaat.

De Packard Bell EasyNote Butterfly M is een vrij brede laptop, dankzij zijn 15,6-inch door led’s verlichte breedbeeldscherm en zijn volwaardige toetsenbord met apart numeriek klavier. Maar tegelijk is hij relatief licht (2,5 kg) en dun (2,5 cm). Je kunt hem dus als dagdagelijkse computer gebruiken, al moet je er wel rekening mee houden dat het scherm vastzit op een hengsel en dus over de achterkant wegklapt, waardoor het vrij laag staat. Als je er enige tijd op werkt, merk je dat je nekspieren meer worden belast omdat je je hoofd meer naar onder houdt. Dit kun je natuurlijk oplossen door deze laptop te gebruiken in combinatie met een ergonomische laptopstand, die je dan natuurlijk wel nog apart moet kopen.

Uitrusting Deze laptop gebruikt een energiezuinige Intel Core 2 Duo SU9400 processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz. Het geheugen is met 4 GB voldoende ruim voorzien, maar de geïnstalleerde Windows 7 Home Premium heeft die 4 GB ook echt nodig. De videochip is een ATI Radeon HD 4330 met 512 MB eigen DDR3 videogeheugen. Verder krijg je een harde schijf van 500 GB, een HD webcam met een resolutie van 2 megapixels een microfoon in de schermrand, een HDMI-aansluiting, een VGA-aansluiting, een multidvd-writer, WiFi 802.11n draadloos netwerk, Bluetooth 2.1, Gigabit Ethernet, 3 USB 2.0 poorten en een 5-in-1 kaartlezer.

Prestaties Om energie te besparen gebruikt deze Packard Bell EasyNote Butterfly M laptop een iets tragere processor. Je kunt lang op een volle accu werken, maar betaalt dit wel cash in iets mindere prestaties. De door ons gemeten autonomie onder Windows 7 bedraagt gemiddeld 8,3 uur, wat heel behoorlijk is. Deze laptop verbruikt trouwens nooit meer dan 38 Watt. Als de laptop is uitgeschakeld, verbruikt de externe voeding helemaal niets meer. De PC Mark Advantage score is met 2959 echter niet van de snelste. Het is echter wel beter dan andere, vergelijkbare platte en energiezuinig laptops. De Windows Experience Index (WEI) score is een behoorlijke 4,4 (op een maximum van 7,9).

Conclusie Concluderend kunnen we stellen dat deze laptop voldoende krachtig is voor het meeste werk, voor alle denkbare multimediataken en zelfs voor een aantal 3D-games, maar dat het uiteraard geen toppresteerder is. En de grote autonomie is toch ook mooi meegenomen.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content