Retrolook voor high-end camera van Nikon

Nikon liet zich bij het ontwerpen van een nieuwe spiegelreflexcamera inspireren door het design van zijn klassieke analoge kleinbeeldcamera’s.

De body van de Nikon Df heeft een retrolook. Technisch is de nieuwe D-SLR camera een high-end model. Hij is uitgerust met dezelfde FX-formaat CMOS-sensor met 16,2 megapixels en Expeed 3-beeldprocessor als die van de D4, het topmodel van de fabrikant.


De compacte body, die circa 710 gram weegt zonder de batterij, is bestand tegen zware omstandigheden doordat de boven-, onder- en achterkant zijn gemaakt van een sterke, maar toch lichte magnesiumlegering. De camera is net zo weerbestendig als de Nikon D800 D-SLR.


De Nikon Df heeft geribbelde mechanische instelschijven om de ISO-gevoeligheid, belichtingscorrectie, belichtingsstand en ontspanstand onafhankelijk in te stellen. De spiegelreflexcamera biedt een lichtgevoeligheid van ISO 100 tot 12.800, uitbreidbaar tot 204.800 (equivalent).


De Df is uitgerust met een krachtige optische zoeker en een lcd-monitor van 8 cm (3,2 inch) met 921.000 beeldpunten, een grote kijkhoek en versterkt glas. Als je fotografeert met livebeeld, helpen optionele rasterlijnen voor een beeldverhouding van 1:1 of 16:9 je bij de compositie.


Als FX-formaat camera is de Df volledig compatibel met Nikons uitgebreide assortiment NIKKOR-objectieven. De spiegelreflexcamera wordt geleverd met een speciale versie van Nikons AF-S 50mm f/1.8G Nikkor-objectief.


De Nikon Df biedt een reeks creatieve functies, zoals Stille ontspanstand waarbij het geluidsvolume van het spiegelmechanisme tijdens serieopnamen wordt verminderd als je onopvallend wilt fotograferen en Actieve D-Lighting waarbij de details in zowel donkere als lichte delen van het beeld automatisch worden behouden.


Retoucheermenu’s bevatten opties om rode ogen en de kleurbalans te corrigeren, opties voor RAW-bewerking en opties om het formaat te wijzigen. Met Picture Controls kan je het uiterlijk van foto’s aanpassen door parameters, zoals scherpte, verzadiging en tint, voorafgaand aan de opname in te stellen.


De Nikon Df spiegelreflexcamera is eind november 2013 verkrijgbaar in klassiek zwart of in zilver met zwarte accenten. De Df kit met AF-S 50mm f/1.8G Nikkor-objetief heeft een adviesprijs van 2.899 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content