Robuuste fotocamera maakt ook HD video’s

In de Tough-serie kondigt Olympus een nieuwe digitale camera aan die water-, schok- en vorstbestendig is en die ook filmopnames in High Definition kan maken.

In de Tough-serie kondigt Olympus een nieuwe digitale camera aan die water-, schok- en vorstbestendig is en die ook filmopnames in High Definition kan maken.

De Olympus µ (spreek uit:”mju”) Tough-3000 is waterdicht tot op 3 meter, schokbestendig tot 1,5 meter en bestand tegen temperaturen tot -10° C. De camera heeft een 3,6x optische groothoekzoom (28-102 mm). Dubbele beeldstabilisatie helpt beeldvervormingen voorkomen. De Tough-3000 is uitgerust met een 2,7-inch HyperCrystal II LCD-scherm (230.000 pixels). De HD-filmopnamen (720P) en foto’s kan je op een HD-tv afspelen via de HDMI-aansluiting. De camera heeft een intern geheugen van 1 GB en maakt gebruik van SD/SDHC geheugenkaartjes voor extra opslag. Er zijn 19 scèneprogramma’s en ook een panoramafunctie voor breedbeeldopnames van een landschap of stadsgezicht. In de automatische modus herkent de camera de vijf meest gangbare situaties en past automatisch de instellingen, scherpstelling en belichting aan. De gezichtsherkenningsfunctie kan maximaal 12 personen herkennen en de Beauty-modus herkent automatisch oneffenheden in gezichten en corrigeert ze desgewenst. Ook kun je met de vier Magic Filters (Pop art, Fish Eye, Sketch en Pin hole) creatieve foto’s maken. Met de nieuwe [ib] software van Olympus kan je foto’s doorzoeken en organiseren. Je kan beelden organiseren per persoon (dankzij de gezichtsherkenningstechnologie), per plaats (dankzij de GPS-kaartfunctie) of per gebeurtenis. Dankzij informatietags kan je de geselecteerde foto’s weergeven op tv, pc, of op het LCD-scherm van je toestel (Photo Surfing of diavoorstelling). De Olympus µ Tough-3000 is vanaf maart 2010 te koop in de kleuren Oxide Red, Turquoise Blue, Hot Pink en Emerald Green. De prijs werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content