Robuuste mini-tablet met Windows 8.1 Pro

Panasonic introduceert met de Toughpad FZ-M1 een robuuste 7-inch tablet met Windows 8.1 Pro die bedoeld voor professioneel gebruik buitenshuis.

De Toughpad FZ-M1 van Panasonic Computer Product Solutions overleeft een val vanop 1,5 meter en is bestand tegen water, stof en extreme temperaturen volgens de IP65 standaard. Toch weegt deze kleine tablet met Windows 8.1 Pro maar 540 gram en is hij slechts 18 mm dun.


Deze robuuste mini-tablet heeft een energiezuinige 4de generatie Intel Core i5 4302Y-processor met Intel vPro en Intel HD Graphics 4200 en kan dus de volwaardige versie van Windows 8.1 draaien. Door het lage energieverbruik van de cpu gaat de accu langer mee (tot wel 8 uur), maar is er ook geen ventilator meer nodig, zodat de tablet fluisterstil zijn werk doet. Overigens kunnen bedrijven die dat wensen de Toughpad FZ-M1 ook nog met Windows 7 verkrijgen.


De Toughpad FZ-M1 heeft 4 GB RAM (uitbreidbaar naar 8 GB) en een SSD van 128 GB (optioneel 256 GB). Het capacitieve aanraakscherm met een resolutie van 1200 x 800 pixels biedt een hoge helderheid en herkent tien gelijktijdige vingeraanrakingen (“ten finger multitouch”). Voor en achter zijn er digitale camera’s voorzien.


Standaard aansluitingen zijn USB 3.0, MicroSD, Headset, DC-In, Bluetooth 4.0 en MicroSIM. Naast de standaard aanwezige WiFi kun je ook mobiele verbindingen maken met de optioneel in te bouwen Gobi 5000 4G/LTE- en GPS-module. Via de uitbreidingsmodule kun je ook nog naar keuze Mini-Serial, LAN, NFC, smartcard, 1D/2D-barcodes, UFH RFID en hot-swappable batterijen integreren.


Als extra zijn een desktop cradle, voertuigdocks, multi batterij-opladers, draagriemen, draagtassen en een passieve stylus verkrijgbaar. Prijzen werden niet medegedeeld.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content