Robuuste systeemcamera van Panasonic

Panasonic introduceert in de Lumix G-serie een robuuste camera met verwisselbaar lenssysteem en geïntegreerde Wifi die ook hoogwaardige videomogelijkheden biedt.

Panasonic introduceert in de Lumix G-serie een robuuste camera met verwisselbaar lenssysteem en geïntegreerde Wifi die ook hoogwaardige videomogelijkheden biedt.


De behuizing van de Panasonic Lumix DMC-GH3 is van magnesiumlegering. De camera, die 550 gram weegt, is stof- en spatwaterdicht. Hij is uitgerust met een nieuwe 16,05-megapixel Live MOS-sensor die samenwerkt de Venus Engine beeldprocessor. De ISO-gevoeligheid loopt tot ISO 12800 (of ISO 25600 in de uitgebreide modus).


De Lumix DMC-GH3 is uitgerust met snelle Light Speed AF en kan burstopnames maken bij 6 fps in volledige resolutie en 20 fps bij opnames van 4 megapixel. De camera heeft een kantelbaar 3-inch OLED-scherm (614.000 pixels) en is tevens uitgerust met een OLED-zoeker.


De geïntegreerde WiFi-functionaliteit maakt het mogelijk opnames te streamen naar een computer. Daarnaast biedt de Lumix Link app voor smartphones en tablets voor Android en iOS de mogelijkheid om onder andere de sluiter van de camera op afstand te bedienen.


De nieuwe Lumix camera kan video opnemen in Full HD met 50fps. Ook kan hij video in verschillende hoogwaardige bestandsformaten uitvoeren, waaronder MP4, MOV en AVCHD. Daarnaast biedt de GH3 de mogelijkheid MOV1 video’s op te nemen bij 72MPbs in de ALL-I-compressie-optie. De video-modus ondersteunt Full-time AF, AF Tracking en Face Recognition AF zodat de camera altijd scherpgesteld blijft op onderwerpen of gezichten, zelfs als ze bewegen.


De Panasonic Lumix DMC-GH3 is leverbaar vanaf eind november 2012 voor de volgende adviesprijzen:

– DMC-GH3EG-K body: 1.200 euro

– DMC-GH3HEG-K body + Lumix G Vario HD 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH./MEGA O.I.S.: 1.800 euro

– DMC-GH3AEG-K body + Lumix VarioO 12-35mm/F2.8 ASPH./POWER O.I.S.: 2.200 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content