Router biedt draadloze snelheden tot 1900 Mbit/s

D-Link brengt een nieuwe dual-band Wireless-AC router op de markt die draadloze snelheden tot 1900 Mbps haalt. De D-Link DIR-880L Wireless AC1900 Dual-Band Cloud Router heeft dankzij geavanceerde “SmartBeam”-technologie ook een groter bereik.

Naar eigen zeggen is de Wireless AC1900 Dual-Band Cloud Router (DIR-880L) D-Link’s snelste router ooit, met draadloze snelheden tot 1900 Mbit/s door gelijktijdig gebruik van zowel 2,4 als 5 GHz bandbreedte (3Tx+3Rx PHY (fysieke laag) snelheid tot 1900 Mbit/s: 2,4GHz = 600 Mbit/s + 5GHz = 1300 Mbit/s). Dit is de theoretisch hoogst haalbare “draad”-snelheid; de effectieve doorvoersnelheid hangt van vele factoren af en ligt in de praktijk natuurlijk heel wat lager.


Het draadloze signaal van de DIR-880L bereikt volgens D-Link ook verre en moeilijk bereikbare delen van het huis dankzij de “Advanced AC SmartBeam”-technologie die het draadloze signaal actief richt naar de ontvanger(s). Drie externe antennes helpen daarbij.


Nieuw is ook het intuïtieve aanraakscherm waarmee je alle instellingen kunt configureren zonder dat je een computer hoeft te gebruiken. Uiteraard heeft deze router ook nog een traditionele webinterface.


De router is compatibel met mydlink, de cloud-dienst van D-Link. Je krijgt dankzij deze dienst via een mobiel apparaat eenvoudig toegang je thuisnetwerk, waar je je ook bevindt. Ook kun je de gratis mydlink SharePort-app downloaden en vervolgens een op de router aangesloten usb-opslagmedium gebruiken als privé-cloud.


De DIR-880L heeft overigens twee usb-poorten waarop je verder ook nog een printer kunt aansluiten. Eén van de usb-poorten is usb 3.0 compatibel. De geavanceerde Quality of Service (qos)-functie zorgt voor een effectieve verdeling van bandbreedte en draadloos verkeer.


De D-Link DIR-880L Wireless AC1900 Dual-Band Cloud Router is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 229 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content