Router maakt cloud-opslag van aangesloten usb-schijf

D-Link lanceert een Wireless-AC Router die elke aangesloten usb-schijf omtovert in een beveiligde cloud-opslagruimte die je overal kunt gebruiken.

De mydlink SharePort van de nieuwe D-Link Wireless-AC Router DIR-816L maakt van usb-opslagapparatuur die je op de router aansluit een persoonlijke cloud-opslag. Je kunt dan op afstand aan je documenten, films, foto’s en muziek.


Dat kan ook met de gratis mobiele apps voor Apple- en Android-smartphones en -tablets. Die laten zelfs toe om muziek rechtstreeks te streamen naar het mobiele apparaat. Ouders kunnen met de gratis apps in de gaten houden welke websites hun kinderen bezoeken en die op afstand blokkeren indien nodig.


De D-Link DIR-816L router heeft een ingebouwde firewall die ongeoorloofde toegang van buitenaf blokkeert. Deze dualband router met twee externe antennes ondersteunt gelijktijdig verkeer in de Wireless-N en snellere Wireless-AC frequentiebanden. De DIR-816L ondersteunt AC-snelheden tot 750 Mbit/s in de 5 GHz frequentieband.


De Ethernet-poorten en de internet (wan)-poort werken maximaal aan 100 Mbit/s of Fast Ethernet-snelheid. Dit is dus niet de allersnelste Wireless-AC router met gigabit-poorten en 1300 Mbit/s AC-snelheid, maar de DIR-816L kost ook maar 65 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content