Ruimer beeld en veel zoomvermogen

De Samsung WB500 is een 10 megapixel camera met een 24 mm groothoeklens, wat deze camera erg flexibel maakt. De camera kan ook film opnemen in high definition op 720p in H.264-formaat.

De Samsung WB500 is een 10 megapixel camera met een 24 mm groothoeklens met 10x zoom, wat deze camera erg flexibel maakt. De camera kan ook film opnemen in high definition op 720p in H.264-formaat.

De WB500 heeft een body van kunststof en aluminium. Rechts is het camerahuis iets verbreed en heeft Samsung een antisliplaagje voorzien zodat je de camera stevig kan vasthouden. Bovenop de camera zit in het midden de aan/uit-toets. Rechts vinden we de ontspanknop met daaromheen de zoomknop en helemaal rechts een draaiknop om te kiezen tussen de verschillende functies: Auto, Programma, Manual, Dual IS, Beauty Shot, Nacht, Scène en Film. Door deze keuzes is de WB500 erg flexibel te gebruiken, van automatische bediening tot volledig manueel instelbaar. Samsung gaat er blijkbaar van uit dat de Beauty Shot-functie vaak gebruikt wordt door kopers van deze camera.

Ruimer beeld Opvallen doet de grote lensring op de voorkant van de WB500. Door de forse Schneider-Kreuznach Varioplan 10x zoom Ultra Wide Angle lens is deze camera uitermate geschikt om panoramafoto’s of groepsfoto’s te maken. De 24mm groothoeklens kan een ruimer beeld vastleggen van op kortere afstand dan een 35mm camera, wat van pas komt bij het fotograferen van bijvoorbeeld landschappen en gebouwen. En door de 10x optische zoom kan je onderwerpen op grote afstand toch dichtbij halen, al moet je er wel rekening mee houden dat het meer dan 2 seconden duurt om de volledige zoomcapaciteit te benutten.

Beeldkwaliteit De foto’s die de Samsung WB500 maakt zijn wat gesatureerd. Het lijkt soms zelfs wat alsof de beelden zijn bijgekleurd. Als we de foto’s in detail bestuderen, missen we ook de fijnere details in de beelden. Bij het volledige gebruik van de forse zoom vertonen de beelden een lichte korrel, maar zijn ze toch goed bruikbaar.

Conclusie De Samsung WB500 is een niet al te compacte camera (10,5 x 6,14 x 3,65 cm) die inzetbaar is in veel omstandigheden. De forse zoomlens presteert naar behoren. En hoewel de fotokwaliteit goed is, zijn de beelden toch niet voldoende gedetailleerd als je ze aandachtig bestudeert. Maar het interessante prijskaartje (229 euro) maakt deze camera dan weer het overwegen waard, zeker door zijn 24 mm groothoeklens.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content