Ruimtebesparende kleurenlaser

Ook printerfabrikant OKI ontbreekt niet in de test van netwerkkleurenlasers. We ontvingen de OKI C710DN.

Ook printerfabrikant OKI ontbreekt niet in de test van netwerkkleurenlasers. We ontvingen de OKI C710DN.

De netwerkkleurenlaserprinter van OKI is nauwelijks hoger of breder dan een standaard monochrome laserprinter, maar wel dieper. De C710DN kan je probleemloos op een bureau of werktafel kwijt. Bovenaan is er een donkergrijs bedieningspaneel met een vijfregelig monochroom lcd-schermpje. Aan weerszijden van dat scherm zitten enkele bedieningstoetsen. Rechts een navigatieroos voor de menubediening samen met een groene ‘online’- en een gele ‘annuleer’-toets. Links van het scherm een afsluit-/herstart- en een hulptoets. Indien dat via dhcp toegewezen wordt, kom je het ip-adres te weten bij het installeren van de printersturing of als je via het ingebouwde systeemmenu raadpleegt.

Webinterface De webinterface van deze OKI is degelijk en robuust geconstrueerd, maar erg eenvoudig. Ze gebruikt pop-ups voor sommige deelschermen. Dat zien we liever niet, vermits dat soms moeilijkheden geeft bij bepaalde beveiligingsinstellingen in browsers.

Conclusie OKI geeft voor deze printer een snelheid op van 25 pagina’s per minuut (ppm). Onze snelheidtest resulteerde in gemiddeld 11,4 ppm, dat is niet eens de helft. Bij de kwaliteitstest scoort OKI eveneens middelmatig. Dat komt voornamelijk omdat de printer kennelijk afdrukken met veel zwart erin (zoals onze diapositieve test) niet echt lust.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content