Samsung Galaxy A3 en A5 nog deze maand in België

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Samsung lanceert deze maand nog zijn nieuwe Galaxy A-smartphones in België. De twee midrange toestellen met metalen rand moeten 299 en 399 euro kosten.

Meer smartphone voor minder geld: de trend is al een tijdje aan de gang, maar Samsung liet het toch wat afweten in het middensegment, waardoor concurrenten als Huawei, HTC, Nokia en Sony heel wat – vooral jonge – klanten afsnoepten van de marktleider.

Met de A3 (4,5 inch) en de A5 (5,0 inch) wil Samsung hier iets aan doen. De Galaxy A-smartphones zien er niet alleen aantrekkelijk uit met hun dunne metalen behuizing, ook onder de motorkap komt de Koreaanse smartphone-producent met degelijke specs.

De Galaxy A3 heeft een scherm van 4,5 inch met een resolutie van 960×540 pixels, grote broer koppelt een 5 inch scherm aan een resolutie van 1280×720 pixels. De A5 kan met een camera van 13 megapixel en 2GB RAM wel betere kaarten voorleggen dan de A3, die een camera van 8 megapixel koppelt aan een werkgeheugen van 1GB RAM.

Samsung richt zich met de A-reeks nadrukkelijk op prijsbewuste jongeren, onder meer door te focussen op de 5 megapixel-‘selfiecameras’ aan de voorzijde van de toestellen, die tal van selfiefuncties meekrijgen.

Binnenin draaien beide 4G-telefoons op een 1,2GHz quadcore-processor die 64 bit ondersteunt. De toestellen draaien momenteel op Android 4.4, maar allicht wordt er straks een update naar Android 5 voorzien. Wat opslag betreft is er standaard 16GB beschikbaar, uitbreidbaar met micro-sdkaartjes.

Half januari wordt de Galaxy A3 verwacht in de Belgische winkels, tegen een adviesprijs van 299 euro. Eind deze maand volgt dan de A5, die 100 euro duurder zal zijn. Beide toestellen zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content