Samsung Galaxy Tab A: Betaalbare Android 5.0-tablet voor het hele gezin

Samsung Galaxy Tab A © Samsung

Samsung kondigt twee betaalbare Android 5.0-tablets voor gezinsgebruik aan. De Galaxy Tab A heeft een scherm van 9,7-inch met XGA-resolutie. De S-Pen versie van deze tablet wordt geleverd met een stylus waarmee je op het scherm kunt schrijven en schetsen.

Volgens onderzoek van Samsung is een 9,7-inch scherm met 4:3 beeldverhouding het “meest geschikt om op de tablet te browsen, lezen en mailen” en dat is wat gezinnen vooral willen doen, nog altijd volgens een eigen onderzoek van de fabrikant.

Je zou natuurlijk kunnen opmerken dat je als ‘premium’ fabrikant op deze manier ook een min of meer goedkope tablet op de markt kunt brengen, zodat je toch een beetje kunt concurreren met de Aldi Medions en andere goedkope merken van deze wereld. De goedkoopste Galaxy Tab 1 is er dan ook al voor een redelijk concurrentiële prijs van 299 euro.

Het XGA-aanraakscherm van de Galayx Tab A heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels en een pixeldichtheid van slechts 132 ppi. De tablet is 7,5mm dun en weegt 470 gram. Op de voorzijde bevindt zich een 2 megapixeel chatcamera. De achterkant herbergt een 5 megapixel foto- en videocamera met autofocus. De camera heeft een effectieve resolutie van 2.592 x 1.944 pixels.

De Galaxy Tab A heeft een 1,2 GHz quad-core Cortex-A53 processor (wellicht een Snapdragon 410), 1,5 GB werkgeheugen, a-gps, en een 6.000 mAh batterij. Deze tablet kan draadloos opgeladen worden volgens de Qi-standaard. De opslagruimte van 16 GB kun je tot maximaal 128 GB uitbreiden door middel van een microSD-geheugenkaartje.

De Galaxy Tab A met S-Pen wordt geleverd met een stylus en S-Note. Met de verbeterde Kids Mode leren kinderen spelenderwijs op de tablet. In de veilige omgeving kunnen ze kleuren, fotograferen en muziek luisteren, zonder dat ze op internet belanden. Of je stelt de Kids Mode zo in dat de kinderen niet per ongeluk al je foto’s verwijderen.

De Galaxy Tab A is vanaf begin mei beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 299 euro (16 GB wifi-versie) of 369 euro (16 GB LTE-versie). De Galaxy Tab A met S-Pen kost 349 euro (16 GB wifi-versie).

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content