Samsung geeft Windows tablet laptopeigenschappen

Samsung Galaxy TabPro S © Samsung

De nieuwe Samsung Galaxy TabPro S is een Windows 10 tablet die je ook als laptop kunt gebruiken. Kloppend hart van deze 2-in-1 is een Intel Core M processor die geen actieve koeling nodig heeft.

De Samsung Galaxy TabPro S Windows 10 2-in-1 tablet werkt dankzij de energiezuinige 6de generatie dual-core Intel Core M cpu volledig geruisloos. Onder andere dankzij een lichtgewicht 12-inch Super Amoled-scherm weegt deze tablet maar 693 gram en is slechts 6,3 mm dun. Het apparaat is 290,3 mm breed en 198,8 mm hoog.

Het is de eerste keer dat een Windows-tablet met Super Amoled-scherm op de markt komt. De schermresolutie bedraagt 2160 x 1440 pixels.

Een keyboard-cover wordt standaard meegeleverd, zodat je deze tablet ook als lichtgewicht laptop kunt gebruiken. De cover maakt de tablet iets dikker en zwaarder, maar hoeveel precies is momenteel nog niet bekend.

Deze tablet heeft 4 GB RAM en 128 GB opslagruimte. Voor- en achteraan heeft hij 5 megapixel camera’s. Verder zijn gps, wifi wireless-ac, Bluetooth 4.1 en nfc zijn ingebouwd. Of de versie met LTE Cat 6 ook bij ons op de markt komt, is momenteel nog niet bekend.

De Galaxy TabPro S wordt naar keuze geleverd met Windows 10 Home of Windows 10 Pro en is dus zowel privé als zakelijk inzetbaar.

De vast ingebouwde 5200 mAh batterij gaat volgens interne testen van Samsung tot 10,5 uur mee. Via “fast charging” kun je ze in 2,5 uur volledig opladen. Een multi-port adapter met hdmi, usb Type A en C en Bluetooth Pen is apart verkrijgbaar.

De Windows 10 Home-variant van de Samsung Galaxy TabPro S kost 999 euro. Wil je Windows 10 Pro dan stijgt de prijs tot 1.099 euro. De nieuwe 2-in-1 ligt vanaf februari in de winkels.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content