Samsung systeemcamera’s met WiFi

Samsung vernieuwt de NX-systeemcamerareeks met drie nieuwe modellen die dezelfde 20 megapixel sensor gebruiken en ingebouwde WiFi-functionaliteit bieden.

Samsung vernieuwt de NX-systeemcamerareeks met drie nieuwe modellen die dezelfde 20 megapixel sensor gebruiken en ingebouwde WiFi-functionaliteit bieden.


De Samsung NX20, NX210 en NX1000 zijn nieuwe camera’s met een verwisselbaar lenssysteem. Deze systeemcamera’s zijn uitgerust met een 20,3 megapixel APS-C CMOS sensor. Je kan ze gebruiken met de NX-serie i-Function objectieven. i-Function maakt het mogelijk om de focusring te gebruiken om diverse camerafuncties te bedienen.


The NX20 is het nieuwe vlaggenschip en heeft een metallic DSLR-achtige behuizing. Op de achterzijde zit een 3-inch clear AMOLED scherm dat uitklap- en kantelbaar is. Deze camera beschikt over een elektronische beeldzoeker. De Samsung NX210 is een compacter model zonder elektronische beeldzoeker of kantelbaar scherm. De Samsung NX1000 is een nieuw instapmodel en heeft een plastic behuizing en een 3-inch lcd-scherm.


De nieuwe NX-camera’s bieden een continuous shooting-snelheid van 8 fps. Ze kunnen Full HD video opnemen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (30 fps), maar ook met een brede 2.35:1 cinemabeeldverhouding door te filmen met het Full HD formaat bijgesneden tot 1920 x 810 pixels (24 fps).


De drie nieuwe Samsung camera’s ondersteunen WiFi-verbindingen. Met de Smart functies kan je foto’s opladen naar sociale netwerksites, zoals YouTube, Picasa en Facebook, of ze e-mailen naar vrienden of familie. De NX-camera’s kan je ook verbinden met een Samsung smartphone om die te gebruiken als beeldzoeker. Ook kan je met de Samsung Mobile Link-functie foto’s en video’s tonen op tablets of tv’s.


De nieuwe Samsung NX-systeemcamera’s zouden vanaf mei te koop zijn. De adviesprijzen zijn nog niet bekend.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content