SanDisk ssd voor servertoepassingen

Flash-drives zijn snel, maar ze zouden nog sneller presteren als ze rechtstreeks in verbinding zouden staan met het geheugenkanaal van een computer. De nieuwe Ulltradimm ssd van SanDisk, die ontwikkeld werd in samenwerking met Diablo Technologies, zorgt daarvoor.

Flashgeheugenspecialist SanDisk introduceert met de Ulltradimm ssd een solid state disk die in een DIMM-geheugensleuf past. De directe verbinding met het geheugenkanaal zorgt voor een lage “latency” (lag) ofwel vertraging in de dataoverdracht. SanDisks Ulltradimm ssd is daarom vooral geschikt voor servertoepassingen. IBM verkoopt deze nieuwe ssd trouwens onder de eigen merknaam eXFlash dimm ssd.


Het is een solid state disk met 1nm MLC flash-chips die in een dimm-geheugensleuf van een server past. Dat betekent minder lag of latentie (“latency”) en zorgt voor een snellere responstijd bij toepassingen waarvoor dit essentieel is, zoals high-frequency trading (hft) op financiële terminals, vdi, transactieverwerking, virtualisatie, wetenschappelijke berekeningen en cloud computing.


De Ulltradimm ssd van SanDisk wordt door IBM onder de merknaam eXFlash DIMM als optie aangeboden voor de IBM System x3850 en x3950 X6 servers die tot 12.8 TB aan flash-capaciteit bieden. IBM testte de nieuwe ssd onder verschillende enterprise workloads en eindgebruikersscenario’s. De eXFlash DIMM SSD had een lage schrijflag van slechts 5 à 10 microseconden.


Dimm ssd’s kunnen op die manier een brug vormen tussen het opslag- en werkgeheugen van servers en (naarmate de technologie goedkoper wordt) krachtige desktop-pc’s. De Ulltradimm ssd haalt random leesprestaties van 150K iops en random schrijfprestaties van 65K iops. Volgehouden lees/schrijfprestaties van 1 GB/s en 760 MB/s zijn mogelijk.


De Ultradimm en eXFlash ssd’s zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 200 GB en 400 GB. SanDisk geeft vijf jaar garantie op de Ulttradimm ssd’s.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content