Schaalbare NAS voor kleine tot middelgrote ondernemingen

De Synology RackStation RS814 is een NAS die plaats biedt voor vier harde schijven en die bedoeld is voor montage in een serverrack.

De nieuwe RackStation NAS van Synology is een schaalbaar model bedoeld voor kleine tot middelgrote ondernemingen en ontworpen voor montage in serverracks. De RS814 heeft vier sleuven voor harde schijven voor een maximale opslagcapaciteit van 16 TB. Met de Synology RX410 uitbreidingsunit is de opslagcapaciteit uit te breiden tot 32 TB.


De Synology RS814 is uitgerust met een 1,33 GHz processor en 1 GB RAM. De RackStation NAS levert volgens de fabrikant een gemiddelde schrijfsnelheid van 135 MB/s en een leessnelheid van 211 MB/s in RAID 5-configuraties in een Windows-omgeving.


De Synology RS814 is uitgerust met een nieuwe hardware encryption engine, waardoor de lees- en schrijfsnelheden van bestanden die zijn versleuteld met AES 256-bit encryptie tot 60 percent hoger liggen ten opzichte van zijn voorganger (RS812).


De RS814 is uitgerust met twee USB 3.0-aansluitingen en een eSata-poort. De NAS heeft ook twee Gigabit-ethernetaansluitingen. Indien een van deze poorten uitvalt, kunnen de verbindingstaken automatisch worden overgenomen door de tweede. De RS814 draait op het DiskStation Manager (DSM) 4.3 besturingssysteem.


De Synology RackStation RS814 is al leverbaar en heeft een adviesprijs van 450 euro (excl. BTW).


Bron: www.diskidee.be

Partner Content