Schaalbare opslag voor KMO

Synology introduceert de DiskStation DS1010+, een NAS server die tot vijf harde schijven kan bevatten en die ook uitbreidbaar is.

Synology introduceert de DiskStation DS1010+, een NAS server die tot vijf harde schijven kan bevatten en die ook uitbreidbaar is.

De DiskStation DS1010+ maakt gebuik van Synology’s Hybride RAID (SHR). Daardoor hoeven de harde schijven niet van gelijke grootte te zijn. Bovendien zijn ze ook hot swappable, zodat ze vervangbaar zijn terwijl ze in bedrijf zijn. De Synology DS1010+ is uitbreidbaar tot tien harde schijven met de DX510, die in maart 2010 wordt gelanceerd, wat de maximale capaciteit op 20 TB brengt. Volgens het eigen testlab van Synology levert de DS1010+ binnen een Windows-omgeving een gemiddelde leessnelheid van 115 MB/sec onder RAID 5 configuratie, en een schrijfsnelheid van 109 MB/sec. De Synology DS1010+ wordt aangedreven door een 1.67GHz CPU met 1 GB DDRII RAM en is uitgerust met twee gigabit LAN poorten, vier USB poorten en een eSata poort. Met een optionele RAM-module kan de RAM-capaciteit verhoogd worden naar 2 GB of 3 GB. Bij normaal gebruik bedraagt het energieverbruik van de Synology DS1010+ 68 Watt. Ook is er ondersteuning voor wake on LAN/WAN, geprogrammeerde uitschakeling en een slaapstand voor de harde schijf om de energiekosten nog verder te verlagen. Het beheer van de DiskStation DS1010+ gebeurt door Synology’s DiskStation Manager 2.2. De NAS biedt uitgebreide zakelijke applicaties en functies, waaronder cross-platform data-uitwisseling, Windows ADS integratie, een versleutelde FTP-server, een zakelijke mailserver, een webserver, bedrijfsbewaking, USB-printerdeelmogelijkheden en all-round back-upoplossingen die helpen bij het beschermen van bedrijfskritische gegevens. De Synology DiskStation DS1010+ is beschikbaar voor een adviesprijs van 769 euro (zonder harde schijven).

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content