Serie snelle SSD’s van Intel

Intel positioneert de nieuwe SSD 520-serie solid state drives in het hogere consumentensegment. De SSD’s zijn beschikbaar in capaciteiten van 60 GB tot 480 GB.

Intel positioneert de SSD 520-serie solid state drives in het hogere consumentensegment. De SSD’s zijn beschikbaar in capaciteiten van 60 GB tot 480 GB.


De nieuwe high-performance SATA 6Gbps SSD-lijn is Intel’s snelste en meest betrouwbare solid state drive-reeks voor consumenten tot nu toe, aldus de fabrikant. Ze gebruiken een LSI SandForce Flash Storage Processor met door Intel mee-ontwikkelde firmware en zijn geschikt voor zware toepassingen.


SSD’s zijn gebaseerd op flash geheugenchips en hebben in tegenstelling tot harde schijven geen bewegende onderdelen waardoor ze minder energie verbruiken, betrouwbaarder zijn en snelle prestaties leveren. De SSD 520-serie biedt een sequentiële leessnelheid tot 550 megabytes per second (MB/s) en een sequentiële schrijfprestatie tot 520 MB/s.


Tot de verdere technische kenmerken van deze 2,5-inch SSD’s behoren onder meer Advanced Encryption Standard (AES) 256 gegevensversleuteling en een sterker wachtwoord voor meer veiligheid in geval van diefstal of verlies. De Intel SSD 520-serie is verkrijgbaar in de volgende opslagcapaciteiten: 60 GB, 120 GB, 180 GB, 240 GB en 480 GB. Intel biedt een garantie van vijf jaar op de nieuwe SSD 520-serie.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content