Slanke Ultrabook van Dell

Dell kondigt zijn eerste ultrabook aan in de XPS laptopreeks. Op zijn dunste punt is deze laptop met 13,3-inch beeldscherm slechts 6 mm dik.

Dell kondigt zijn eerste ultrabook aan in de XPS laptopreeks. Op zijn dunste punt is deze laptop met 13,3-inch beeldscherm slechts 6 mm dik.


Dell’s Xtreme Performance System (XPS) reeks vertegenwoordigt volgens de fabrikant inmiddels 20 procent van haar totale omzet aan consumentenlaptops. De nieuwe XPS 13 is een compacte 13,3-inch Ultrabook. Dankzij onder meer het frame van geanodiseerd aluminium met koolstofvezel heeft de XPS 13 een gewicht van slechts 1,36 kg.


De Ultrabook is verkrijgbaar met tweede generatie Intel Core i5 of i7-processoren, een Intel HD 3000 grafische kaart en 128 GB of 256 GB solid state hard drives. Het scherm is een 13,3-inch HD WLED 300-nit beeldscherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels en is voorzien van het verharde Gorilla Glass om krassen te voorkomen.


De XPS 13 heeft een toetsenbord in volledig formaat met achtergrondverlichting en een touchpad van glas met geïntegreerde knoppen dat ook schuif- en gebaarfuncties ondersteunt. De laptop heeft een ingebouwde webcam met 1,3 megapixel, een USB 3.0- en een USB 2.0 met PowerShare-aansluiting, een mini-Display Poort en een aansluiting voor koptelefoon. Volgens Dell is de batterij, die is ingebouwd in de laptop en niet kan worden vervangen door de klant, in staat tot een werkduur van acht uur en 53 minuten.


De XPS 13 is uitgerust met Intel Smart Connect-technologie, die het mogelijk maakt om snel online te gaan om bijvoorbeeld agenda en e-mail bij te werken. De Dell XPS 13 is vanaf half maart verkrijgbaar. Prijzen werden niet meegedeeld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content