Slimme stopcontacten meten stroomverbruik

Electrabel brengt haar eerste Smart energy box op de markt. Met deze oplossing is het mogelijk het verbruik van huishoudtoestellen te meten en ze desgewenst in- en uit te schakelen.

Electrabel brengt in samenwerking met Niko Group en fifthplay haar eerste Smart energy box op de markt. Met deze oplossing is het mogelijk het verbruik van huishoudtoestellen te meten en ze desgewenst in- en uit te schakelen.


Electrabels Smart energy box is ontwikkeld in samenwerking met Niko Group en fifthplay. De oplossing geeft je controle over je energieverbruik door middel van een webapplicatie en een mobiele applicatie voor smartphone en tablet. Het pakket omvat vier Smart energy plugs, een internetgateway en toegang tot de applicaties.


De Smart energy stopcontacten laten toe het verbruik van je elektrische apparaten via internet te meten. Je kan ze ook vanop afstand aan- en uitschakelen, controleren en programmeren. Je wordt via sms of e-mail verwittigd als het verbruik onverwachts wijzigt.


De eerste vijfhonderd gebruikers van de Smart energy box zullen uitgenodigd worden deel te nemen aan een community waar ze hun mening en ideeën kunnen geven over de Smart energy box. Met deze feedback zullen de Smart energy diensten verder worden verfijnd en uitgbreid.


De Electrabel Smart energy box kost 139 euro. Tijdens de lanceringsmaand maart 2012 krijgen klanten een introductiekorting van 30 euro. Bestellen kan vanaf 1 maart via www.electrabel.be/mijnsmartenergybox, de Energielijn 078 35 33 33 of de Electrabel-Shops in Brussel, Antwerpen en Namen, waar je de box onmiddellijk mee naar huis kan nemen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content