Smartphone in een eenvoudige, gebruiksvriendelijke vorm

Doro Liberto 820 Mini © Doro

De Doro Liberto 820 Mini is een mobiele telefoon die bedoeld is voor gebruikers die met een gewone gsm werken en eenvoudig de overgang willen maken naar een smartphone.

De Zweedse fabrikant van eenvoudige telefoons Doro lanceert de Doro Liberto 820 Mini, de compacte opvolger van de Doro Liberto 820 senioren-smarthone die in september vorig jaar werd gelanceerd. Deze smartphone is bedoeld voor gebruikers die een gewone gsm gewend zijn, maar toch de voordelen van een smartphone willen ervaren in een gebruisvriendelijke, eenvoudige vorm.

Op het heldere en duidelijke startscherm staan de drie meest gebruikte apps voor de doelgroep: telefoon, sms en camera. Er staan ook drie snelkoppelingen met afbeelding op het startscherm met de meest belangrijke contacten van de gebruiker. Vanaf die snelkoppeling kan het contact worden opgebeld, ge-smst of gemaild.

Deze smartphone heeft een alarm-knop op de achterkant, fysieke toetsen aan het scherm, een directe camera-toets, grote pictogrammen en een HD-voice geluidskwaliteit voor een betere verstaanbaarheid (op voorwaarde dat de gsm-provider dit ondersteunt).

Onderliggend besturingssysteem is wel degelijk Google Android, waardoor gebruikers apps uit de Google Play Store kunnen installeren. Doro maakte wel een selectie van aanbevolen apps voor de doelgroep in de “Doro Selection”.

De Doro Liberto 820 Mini heeft een compatibel oplaadstation waarin de smartphone makkelijk geplaatst kan worden. Als je de smartphone in zijn station zet wordt hij niet alleen opgeladen, maar ook automatisch in “dock mode” gezet. Deze modus zet je smartphone om naar een klok, een alarm en een foto slideshow.

Wanneer je in de dock-modus iemand opbelt of zelf een oproep krijgt, gebeurt dit ook automatisch via luidspreker. Het heeft dan ook een ‘niet-storen’ functie en kan muziek afspelen.

Via de My Doro Manager app kan deze smartphone door iemand anders beheerd worden via een cloud-verbinding. Een familielid die je daarvoor toestemming geeft, kan bijvoorbeeld de telefoon overnemen van overal in de wereld en je helpen wanneer je iets niet begrijpt of er iets niet werkt zoals je verwacht.

De My Doro Manager app biedt ook allerlei “wizards” die je helpen bij de belangrijkste functies van de smartphone. Een stap-voor-stap coach begeleidt de gebruiker en helpt hen iedere functie te gebruiken.

De Doro Liberto 820 Mini is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: grijs/zwart en zilver/wit aan een richtprijs van 189 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content