Smartphone met Android KitKat voor 50 euro

De GOA is een smartphone van de Franse gsm-fabrikant Wiko en is uitgerust met de nieuwste Android-versie. Het toestel kost net geen 50 euro en is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren.

De Franse gsm-fabrikanty Wiko Mobile ontwerpt zijn toestellen in Marseille, maar laat ze in China bouwen door Shenzhen Timo Technology. Het positioneert zich vooral als prijsbreker. Maar een smartphone met de recentste Android 4.4 ‘KitKat’-versie voor net geen 50 euro is toch wel bijzonder.


De GOA is uiteraard in een instapper, die alleen het 3G- en niet het snellere 4G-datanetwerk ondersteunt. De GOA heeft een 3,5-inch tft aanraakscherm met een resolutie van 320 x 480 pixels, een dual-core 1 GHz Cortex-A7 processor, 512 MB werkgeheugen, 4 GB opslagruimte (uitbreidbaar tot 32 GB met behulp van een kaartje), wifi, Bluetooth 4.0, a-gps, 3,5 mm audio en een eenvoudige 2 megapixel camera.


Deze gsm biedt wel plaats aan twee mini sim-kaarten (‘dual-sim’) waartussen je naadloos kunt schakelen. Het toestel is verkrijgbaar in zwart, wit, koraal, turkoois, geel, fuchsia en paars. De GOA weegt slechts 105 gram en meet 11,9 x 6,26 x 1,13 cm.


De batterij heeft een spreektijd van 6,26 uur bij een 3G verbinding (dubbel zolang bij een 2G verbinding) en een stand-bytijd van ca. 384 uur.


De Wiko GOA heeft een adviesprijs van 49,90 euro en komt met twee jaar garantie.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content