Smartwatch Pebble verkrijgbaar in België

Pebble e-Paper Watch © Pebble

De Pebble smartwatch werd in 2012 gelanceerd via een van de succesvolste crowd-fundingcampagnes ooit. Dit slimme polshorloge is voortaan ook officieel verkrijgbaar in België. Het werkt met Android en iOS en heeft een batterij die tot zeven dagen meegaat.

In 2012 betaalden bijna 70.000 mensen ontwerper Eric Migicovsky en zijn team 10,2 miljoen dollar om de Pebble om te toveren van idee tot product. Ondertussen zijn wereldwijd al 400.000 exemplaren verkocht van dit slimme polshorloge dat zowel met Apple iOS als Google Android smartphones verbonden kan worden via Bluetooth.

De Pebble heeft een monochroom e-Paperscherm met een resolutie van 144 x 168 pixels en achtergrondverlichting. Daardoor verbruikt het weinig stroom en houdt de batterij het tot zeven dagen uit. Vergelijkbare smartwatches met kleurenscherm moet je dagelijks opladen. Bovendien kun je het scherm ook in fel zonlicht en zelfs tot vijf meter onder water lezen.

De Pebble maakt een verbinding met een iPhone of Android smartphone via Bluetooth 2.1+ EDR, waarna je apps uit de Pebble watchapp store kan laden op dit polshorloge. Ook softwareupdates worden door deze draadloze verbinding verzonden. Notificaties van belangrijke e-mails, WhatsApp-berichten en social media-posts zie je direct zonder je smartphone uit je zak of tas te halen.

Daarnaast kun je de functionaliteit uitbreiden met allerlei apps die beschikbaar zijn in de Pebble-appwinkel. Onlangs testten we bijvoorbeeld nog een app van Honeywell waarmee je de centrale verwarming in huis via je pols kunt regelen.

De Pebble is verkrijgbaar in plastic of staal en dit in verschillende kleuren. Het rubberen bandje kun je vervangen door een willekeurig horlogebandje dankzij de standaard springveeraansluiting.

Meer informatie over Pebble en de technische specificaties zijn te vinden op www.getpebble.com.

De plastic uitvoering kost 129 euro, terwijl je voor de Pebble Steel 229 euro betaalt. Het slimme polshorloge is bij ons onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content