Snel analoge video digitaliseren

Met Pinnacle Video Transfer kun je analoge video omzetten in digitale MPEG4-video zonder dat je je videorecorder op een pc hoeft aan te sluiten. Lijkt aantrekkelijk, maar werkt het ook echt?

Met Pinnacle Video Transfer kun je analoge video omzetten in digitale MPEG4-video zonder dat je je videorecorder op een pc hoeft aan te sluiten. Lijkt aantrekkelijk, maar werkt het ook echt?

Er bestaan allerlei methodes om analoge videobanden om te zetten naar digitale video en de ene is nog wat ingewikkelder en tijdsintensiever dan de andere. De specialist in digitale video Pinnacle heeft een klein, betaalbaar apparaatje in het gamma waarmee je dit snel kunt doen zonder tussenkomst van een computer.

Wat doet het? Pinnacle Video Transfer converteert een analoog video- en audiosignaal naar digitale MPEG4-video en -audio. Het gebruikte compressieformaat is H.264, ook bekend als MPEG4-Part 10 of MPEG4 AVC (Advanced Video Encoding). H.264 geeft een goede gecomprimeerde videokwaliteit met veel lagere bitrates dan andere videocompressiestandaarden zoals bijvoorbeeld MPEG2. De maximale ondersteunde videoresolutie is 720 x 480 pixels in NTSC of PAL-formaat. Uitgedrukt in televisielijnen is de maximale resolutie 576 lijnen. Dit is ruim voldoende voor het omzetten van alle soorten analoge video, afkomstig van een videorecorder, of een camcorder of zelfs een tv of gameconsole, zolang die maar een analoge uitgang heeft.

In de praktijk We hebben verschillende uren opnames gemaakt in alle ondersteunde formaten en op allerlei externe geheugens. We stelden eigenlijk weinig problemen vast. Als je veel opnames na elkaar maakt, kun je wel eens het overzicht verliezen, vooral als er af en toe eens iets misgaat. Maar dat is een kwestie van een goede ‘boekhouding’ bij te houden, of op tijd en stond de opnames over te zetten op een computer en een gemakkelijk te onthouden naam te geven. En een te traag extern geheugen geeft soms problemen met de synchronisatie van geluid en video bij de hogere kwaliteitsniveaus. Wil je op het hoogste kwaliteitsniveau digitaliseren, gebruik dan altijd een recent, snel extern geheugen.

Conclusie Pinnacle Video Transfer doet wat de verpakking zegt: op een gebruiksvriendelijke manier analoge videoopnames digitaliseren met een druk op de knop. Heb je heel wat oude opnames die je graag zou overbrengen naar een computer dan is dit zeker een aan te bevelen apparaat. De prijs (129 euro) vinden we ook heel redelijk.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content