Snelle drone met vaste vleugels

Parrot Disco © Parrot

Parrot introduceert een drone met vaste vleugels. De Parrot Disco haalt topsnelheden tot 80 km/uur en vliegt tot 45 minuten lang op één batterijlading.

De nieuwe drone van Parrot heeft een totaal ander ontwerp dan de eerder door DiskIdee geteste Bepop drone met vier bewegende propellers. De Parro Disco drone heeft namelijk vaste vleugels. Iedereen kan de Disco besturen volgens Parrot.

Deze drone stijgt automatisch op, landt automatisch en is voorzien van een volledig uitgeruste automatische piloot functie die je helpt bij het vliegen. Een groot aantal sensoren zorgt ervoor dat elke fase van de vlucht veilig verloopt. Speciale algoritmes passen continu de vluchtparameters aan en voorkomen dat het vliegtuig overtrekt als de piloot een kritieke manoeuvre maakt.

De Disco is gemaakt van geëxpandeerd polypropyleen en weegt daardoor maar 750 gram. De drone meet 58 x 115 cm. De Disco wordt aangedreven door een borstelloze motor met een klappropeller met dubbele bladen. Deze kan een snelheid halen van 80 km/h en is bestand tegen windsnelheden van 40 km/h! De Li-Po accu houdt het 45 minuten uit wanneer ze volledig is opgeladen.

Als je de meegeleverde Cockpitglasses opzet kun je vliegen met een ‘first person view’ (fpv). Het beeld voor de fpv is afkomstig van de full hd-videocamera op de voorkant van de Disco.

Om de Cockpitglasses te gebruiken, heb je wel een geschikte smartphone nodig die je in de headset monteert. Hierop kun je dan de livestream zien van de Full HD-camera van 14 megapixels die voorop de Disco is gemonteerd.

Je bestuurt de Disco met de nieuwe, compacte Skycontroller 2 wifi-afstandsbediening met een theoretisch bereik van 2 km. Optioneel is er ook een module verkrijgbaar waardoor je hem kunt bedienen met een eigen RC-controller zoals die voor modelvliegtuigen wordt gebruikt.

De Parrot Skycontroller 2 kan ook worden verbonden met een iOS- of Android-smartphone of -tablet via de nieuwe FreeFlight Pro-app. Opnames worden bewaard op het interne geheugen van 32 GB.

De Parrot Disco + Parrot Skycontroller 2 + Parrot Cockpitglasses kost 1.299 euro en is vanaf september verkrijgbaar.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content