Software om de werking van je pc te versnellen

System Mechanic is optimalisatie-software die je pc sneller kan maken. Daarnaast biedt System Mechanic ook de mogelijkheid tot automatisch onderhoud. Wij lieten het product los op onze desktop-pc.

System Mechanic is optimalisatie-software die je pc sneller kan maken. Daarnaast biedt System Mechanic ook de mogelijkheid tot automatisch onderhoud. Wij lieten het product los op onze desktop-pc.

Op de doos van System Mechanic doet fabrikant Iolo Technologies een opmerkelijke uitspraak: “Maakt uw pc en internet tot 300% sneller”. Dat is misschien een beetje overdreven, maar eerlijk is eerlijk: een goed onderhouden systeem presteert over het algemeen beter. De installatie is betrekkelijk eenvoudig. Voordat de eigenlijke installatie van start gaat, downloadt de software eerst de nodige productupdates. Je geeft de activeringscode in en installeert de software. Onze testmachine beschikt over een Intel Pentium D 3 GHz processor, 2 GB geheugen en gebruikt Windows Vista Business als besturingssysteem.

Systeemanalyse Na installatie vraagt de software op het Dashboard een systeemanalyse. Je hebt de keuze uit een snelle analyse die één tot twee minuten in beslag neemt en een grondige diepteanalyse. Die laatste neemt ongeveer vijf tot zeven minuten in beslag. In praktijk bleek deze grondige check-up bij ons 18 minuten te duren. Volgens System Mechanic is ons systeem er slecht aan toe: er werden 11 problemen gevonden. De problemen zijn o.a. onze harde schijf die fragmentatie vertoont, beveiligingsproblemen, registerproblemen, fouten op onze harde schijf en dies meer. Je kan al deze problemen in één keer oplossen of je kan een selectie maken uit de problemen die je wil verhelpen. Er is een onderverdeling in de problemen: de problemen die rood gemarkeerd zijn, zijn kritiek. De problemen die iets minder van belang zijn, staan gemarkeerd in zwart.

ActiveCare Na het oplossen van de problemen geeft het Dashboard aan dat ons systeem gezond is. Tijd om wat werk uit handen te geven en enkele taken te automatiseren. System Mechanic kan namelijk alle taken automatisch uitvoeren dankzij ActiveCare. De mogelijkheden van ActiveCare: overtollige gegevens opschonen, registerproblemen automatisch herstellen, opstartconfiguratie optimaliseren, fouten op de vaste schijf herstellen, beveiligingsproblemen herstellen, de internetconfiguratie optimaliseren, geheugen- en schijfdefragmentatie, verbroken snelkoppelingen herstellen, elke 14 dagen een reservekopie van het register maken en registerfragmentatieproblemen herstellen.

Conclusie System Mechanic is een degelijke oplossing om je pc eenvoudig en automatisch te optimaliseren en te onderhouden. Het pakket staat wat ons betreft op ongeveer hetzelfde niveau als TuneUp Utilities. Op ons systeem werden problemen gevonden die we zelf nog niet hadden opgemerkt. De software is met zijn 39,95 euro best betaalbaar en bovendien mag je het pakket op drie pc’s installeren.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content