Sony Handycam met verwisselbare objectieven

Sony kondigt een consumentencamcorder aan waarmee je HD-opnames kan maken en waarvan je de objectieven kunt verwisselen.

Sony kondigt een consumentencamcorder aan waarmee je HD-opnames kan maken en waarvan je de objectieven kunt verwisselen.

Bij de introductie in september van de Sony Handycam NEX-VG10E zullen er drie E-objectieven verkrijgbaar zijn. Via de optionele de adapter LA-EA1 kun je ook het uitgebreide gamma aan bestaande objectieven met A-type bajonetbevestiging gebruiken. Deze camcorder wordt standaard geleverd met E18-200mm F3,5-6,3 OSS-objectief met beeldstabilisatie en 11x optische zoom.

De NEX-VG10E gebruikt een Exmor APS HD CMOS-sensor van 14,2 effectieve megapixels en Sony’s krachtige BIONZ-processor om video’s en stilstaande beelden op te nemen met een zeer hoge resolutie. De sensor is van het van APS-C-formaat en dus 19,5 keer groter dan de sensoren in de meeste andere camcorders voor consumenten. Je kunt er onbeperkt continu HD-beelden mee opnemen. Dat gebeurt op een Memory Stick PRO Duo- of SD-geheugenkaart. Video’s worden opgslagen in AVCHD-formaat met een bitsnelheid van maximaal 24 Mbit/s. Je kunt ook foto’s maken in jpg-formaat.

Geluid leg je vast via de ingebouwde stereomicrofoon die audio vastlegt van vier afzonderlijke omnidirectionele elementen. Optioneel kun je een externe stereomicrofoon of richtmicrofoon aansluiten. Je bedient de camera via een contrastrijk lcd-scherm met een diagonaal van 3 inch (7,5 cm) en een resolutie van 921.000 pixels. De elektrische zoeker heeft een nog hogere resolutie van 1,152 miljoen pixels.

De Sony Handycam NEX-VG10E HD camcorder is vanaf september verkrijgbaar voor een richtprijs van 2.000 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content