Sony Vaio laptop met Light Peak

Door het gebruik van ultralichte koolstofvezel weegt de nieuwe Sony Vaio Z laptop nauwelijks meer dan 1 kilogram.

Door het gebruik van ultralichte koolstofvezel weegt de nieuwe Sony Vaio Z laptop nauwelijks meer dan 1 kilogram.


De Vaio VPC-Z21L9E laptop met een beschermklep in koolstofvezel weegt 1,18 kg met standaard batterij en meet 210 x 16,65 x 330 mm. Het VAIO Display Premium scherm meet 13,1 inch (33,2 cm) en biedt een resolutie van 1600 x 900 pixels. Het heeft een reflectiewerende coating. Het toetsenbord met een extra brede steun voor de handpalmen heeft achtergrondverlichting.


De Vaio VPC-Z21L9E is uitgerust met een Intel Core i5-2410M 2,30 GHz processor (met Turbo Boost tot 2,90 GHz), 4 GB DDR3 1333 MHz SDRAM en Intel 3000 HD grafische kaart. De laptop heeft 128 GB SSD flashgeheugen. Besturingssysteem is Genuine Windows 7 Professional (64-bit). Met Quick Boot laadt het besturingssysteem tot 50 % sneller op dan bij conventionele laptops. De laptop heeft ook het VAIO ‘everywair’ 3G WWAN om een verbinding te maken via je mobiele breedbandoperator.


Deze Vaio Z is uitgerust met een lithium/polymeerbatterij die volgens Sony een autonomie biedt tot maximaal 7 uur. Je kan de batterij combineren met een optionele tweede dunne lithium/polymeerbatterij voor een autonomie tot 14 uur. Deze ‘sheet battery’ kan los van de laptop worden opgeladen en kan worden toegevoegd zonder dat de interne batterij moet worden verwijderd.


Sony introduceert ook het VGP-PRZ20A Power Media Dock, een optionele uitbreidingsmodule met Blu-ray-speler, die je aansluit via een optische kabel. Het dock met een AMD Radeon HD-grafische kaart met 1 GB VRAM verbetert ook de grafische prestaties van de Vaio Z die is uitgerust met Intel’s Light Peak I/O-technologie. Met het Power Media Dock kan de Vaio Z tot vier schermen beheren (inclusief het scherm van de notebook) via de HDMI- en/of VGA-poorten.


De Sony Vaio VPC-Z21L9E heeft een richtprijs van 2.000 euro en zal te koop zijn vanaf eind juli 2011. De prijs van het VGP-PRZ20A Power Media Dock is nog niet gekend.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content