Speelse mini-drones bestuurbaar met smartphone of tablet

Parrot introduceert kleine onderling verbonden speelse mini-robots die je op afstand bedient met een smartphone of tablet. De Parrot Rolling Spider en Jumping Sumo kunnen rijden, vliegen, zigzaggen en salto’s maken.

De nieuwe speelse mini-drones van het Franse technologiebedrijf Parrot bestuur je met behulp van de gratis FreeFlight 3 app die verkrijgbaar is voor iOS, Android en (vanaf september) Windows 8.1 en Windows Phone 8.1.


De verbinding tussen smartphone of tablet en de mini-drones gebeurt via Bluetooth 4.0, waardoor de verbinding automatisch en zonder code tot stand komt. Dankzij Bluetooth “Smart” verbruikt deze verbinding ook veel minder energie. Bovendien reikt ze tot 20 meter ver. Via Cloud Parrot kun je wedstrijden en uitdagingen met andere spelers aangaan en records en acrobatische toeren uitwisselen.


De Parrot Rolling Spider is zeer compact en licht (55 gram), maar toch stevig dankzij een polyamideconstructie. Je kunt deze mini-drone zowel buiten als binnen gebruiken. Je kunt ermee vliegen tot maximaal vier meter hoogte, maar als je twee ultralichte wielen (10 g) toevoegt die vastzitten aan een as van stevige koolstofvezel kun je er ook mee rijden, ook op plafonds en muren.


Zelfs als zijn motoren uitgeschakeld zijn, blijft de Rolling Spider alert. Gooi je hem in de lucht dan beginnen de motoren te draaien en blijft de drone in de lucht hangen, wachtend op jouw instructies. De propellers schakelen zichzelf direct uit wanneer ze iets raken. Deze drone is dus ook bijzonder veilig en kan ook door kinderen worden gebruikt.


Onder de romp van de Rolling Spider is een verticale camera gemonteerd die beelden maakt aan 60 fps, zodat je ook vertraagde opnames kunt maken. Deze camera zorgt ook voor de nodige stabiliteit van de drone. Opnames worden bewaard in het interne flashgeheugen van 1 GB. Je kunt ze naar een andere computer sturen via de geïntegreerde micro-usb-connector.


De Rolling Spider is verkrijgbaar in rood, blauw en wit. Hij wordt geleverd met twaalf stickers met verschillende “monden” die je onder de neus kunt bevestigen. * De Parrot Rolling Spider minidrone heeft een oplaadbare lithium-polymeeraccu van 550 mAh met een autonomie van 8 minuten.


De Parrot Jumping Sumo gebruikt hetzelfde batterijtype. Deze mini-robot heeft grote wielen aan de zijkant en heeft de persoonlijkheid en manoeuvreerbaarheid van een kleine racewagen. Hij kan zeer snel 180 graden ronddraaien. De wielen zijn inklapbaar zodat deze robot ook op nauwe tracés kan rijden. Er zit ook een veer in waarmee de Jumping Sumo tot 80 cm hoog en ver kan springen.


Net zoals de Rolling Spider heeft ook de Jumping Sumo een camera met een groothoeklens. Foto’s en video’s worden opgeslagen op een micro-geheugenkaartje. De accu van deze robot houdt het 20 minuten uit.


De Parrot Jumping Sumo mini-drone is verkrijgbaar in zwart/rood, wit/zwart en kaki/geel. Er zitten ook drie stickers bij waarmee je de robot verder kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren.


De Parrot Rolling Spider kost 99 euro, terwijl de Jumping Sumo 159 euro kost.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content