Spiegelreflexcamera’s compacter en lichter dankzij nieuwe standaard

De DMC-G1 van Panasonic is de eerste digitale spiegelrelfexcamera die gemaakt is volgens de nieuwe Micro Four Thirds System-standaard.

De DMC-G1 van Panasonic is de eerste digitale spiegelrelfexcamera die gemaakt is volgens de nieuwe Micro Four Thirds System-standaard.

Het nieuwe Micro Four Thirds systeem is er vooral op gericht de afmetingen en het gewicht van digitale slr-camera’s naar beneden te halen. De voordelen van de nieuwe standaard op het conventionele Four Thirds systeem zijn een kortere afstand tussen lensbevestiging en brandpunt (ongeveer 50%), een slankere lensbevestiging (buitendiameter is 6 mm korter) en meer elektrische contactpunten. Met dit laatste kunnen de mogelijkheden van de conventionele standaard uitgebreid worden. De Micro Four Thirds System-standaard zal gebruik maken van kleinere lenzen, maar via een optionele bevestigingsadapter kan men ook Four Thirds System-lenzen gebruiken. De Panasonic DMC-G1 is dankzij een spiegelloze opbouw zeer compact gemaakt (124 x 83,6 x 45,2 mm). De G1 beschikt ook over een iA-modus (Intelligent Auto), die een waaier aan functies combineert, waaronder AF Tracking, Gezichtsherkenning en Intelligent ISO Control. Deze functie was reeds aanwezig in de compacte camera’s van Panasonic. Met de compacte afmetingen en de iA-modus moet de camera de kloof tussen compacte camera’s en slr-camera’s kleiner maken. Het feit dat je tussen verschillende kleuren kunt kiezen voor de behuizing bevestigt dit. De 12,1-megapixel Live MOS-sensor biedt gebruikers de voordelen van Full-time Live View, zowel bij het gebruik van het 3-inch lcd-scherm met vrije hoek als bij het gebruik van de beeldzoeker. De autofocus (AF) op basis van contrast zorgt voor extra comfort met 1-punts-scherpstelling, AF Tracking en voorvertoningsfuncties. Met dit laatste weet de gebruiker op voorhand in welke mate het wijzigen van instellingen de foto zullen beïnvloeden. Voor een goede beeldkwaliteit wordt de 4/3-type Live MOS-sensor bijgestaan door de Venus Engine HD-processor. Die zorgt voor ruisonderdrukking en uitbreidbaarheid via een hdmi-ingang. Om met stof binnen de behuizing af te rekenen gebruikt de DMC-G1 een Supersonic-Wave filter.

Peter Schildermans Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content