Sporthorloge met geïntegreerde gps

Polar M400 zwart © Polar

De Polar M400 is een nieuw gps-sporthorloge dat permanent je activiteiten meet. Trainingssessies worden gesynchroniseerd met de Polar Flow iOS-app en webdienst.

Polar, fabrikant van sportmeters, lanceert met de M400 een polshorloge met geïntegreerde gps en Bluetooth 4.0+LE (“Bluetooth Smart”) module die weinig stroom verbruikt. De Polar M400 is waterbestendig tot op 30 meter. Dit sporthorloge weegt 56,6 gram, is 11,5 mm dun en verkrijgbaar in zwart of wit.

Het contrastrijk monochroom display van de Polar M400 heeft een resolutie van 128 x 128 pixels en kan ingesteld worden in 15 talen, waaronder ook het Nederlands. Het geheugen is voldoende ruim om er 30 uur training met gps- en hartslag-gegevens in op te slaan. De oplaadbare batterij werkt acht uur als je de gps inschakelt of 24 dagen zonder gps.

Trainingsgegevens synchroniseer je via Bluetooth met de Polar Flow app en webdienst. Opmerkelijk genoeg is de app uitsluitend verkrijgbaar voor Apple iOS en niet voor Android. Je kunt gegevens echter ook synchroniseren via pc en mac met de bijgeleverde micro usb-kabel.

De gps-module berekent afstand, snelheid en tempo en houdt daarbij rekening met hoogte, stijging en daling. De “Back-to-Start”-functie wijst je terug naar je startpunt via de kortst mogelijke weg.

De 24/7-activiteitsmeting, die dus ook zonder gps functioneert, registreert je dagelijkse activiteit op verschillende intensiteitsniveaus. De M400 volgt je stappen, calorieën en slaapkwaliteit en meldt je wanneer je te lang inactief bent geweest.

De M400 heeft ook allerlei adviesfuncties, zoals een activiteitsgids die je een dagelijks activiteitsdoel aanbeveelt, een test die je fitheid meet in slechts vijf minuten, een “Running Index” die op basis van je hartslag en snelheid de vooruitgang van je loopprestaties in de tijd evalueert, een inactiviteitswaarschuwing wanneer je te lang stil zit en een zichtbare waarschuwing wanneer je buiten de juiste harslagzone komt.

Op de Polar Flow website kun je gedetailleerde trainingsdoelen zoals intervaltrainingen creëren en die dan synchroniseren met de M400. Afgelegde trajecten kun je herbeleven en delen met je vrienden en contacten in de Flow community.

De Polar M400 heeft een adviesprijs van 159 euro. De productset inclusief draadloze hartslagsensor is beschikbaar voor een adviesprijs van 199 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content