Stap voor stap op weg met Windows Vista

We testten een cd-rom cursus van KeyTutorials die je op weg helpt met Windows Vista. Dit bedrijf heeft verschillende dergelijke cd-romcursussen die allemaal op dezelfde manier werken. Deze test is dus representatief voor het ganse gamma.

We testten een cd-rom cursus van KeyTutorials die je op weg helpt met Windows Vista. Dit bedrijf heeft verschillende dergelijke cd-romcursussen die allemaal op dezelfde manier werken. Deze test is dus representatief voor het ganse gamma.

KeyTutorials heeft een compleet gamma cd-rom cursussen over software zoals PaintShop Pro, Google en de hier besproken Windows Vista. De installatie duurt merkwaardig lang — meer dan 10 minuten, en toch staat er maar een goede 400 MB extra op je harde schijf — maar verloopt verder zonder enig probleem. Op het eerste scherm zie je vijf reuze-knoppen: Start Les, Menu, Rondleiding, Zoeken en Instellingen. Veel is er niet in te stellen, buiten een andere sneltoets kiezen kan je nog het geluid aan of uit zetten. Stel je nu geen voorgelezen teksten voor – het enige geluid dat het programma genereert is een SKRRRTSJ wanneer je met de muis over een actief object komt en KLK wanneer je op een knop klikt, dat is al. Afzetten dus.

Werking Met de knop Menu activeer je een venster met het Hoofdmenu. Dit is onderverdeeld in zes onderwerpen met de nogal nietszeggende namen Basiskennis, Creëren, Handig, Hoe kan ik, Verbeteren en Werken met. Ieder van deze onderwerpen is dan weer onderverdeeld in een aantal lessen. Het ganse pakket Windows Vista telt aldus 76 lessen. Iedere les wordt gegeven in een variërend aantal stappen. Het is de bedoeling dat je eerst het aan te leren softwareprogramma installeert (in dit geval dus: Windows Vista), dan programma opstart en dan pas KeyTutorials lanceert. In een pop-upvenstertje word je met tekst en afbeeldingen uitgelegd wat je precies moet doen om tot het vooropgestelde resultaat van de les te komen. Jij voert die handelingen dan uit in het echte programma. Het pop-upvenstertje blijft intussen altijd op de voorgrond staan. Het springt vanzelf naar een plaats op het scherm waar het de knoppen die je nodig hebt niet verbergt. Je kunt het trouwens altijd nog manueel verslepen als je dat wilt.

Redelijk compleet De cursus is vrij compleet: vanaf het aanmaken van mapjes tot het werken met registersleutels, vanaf de eerste klik op het startmenu tot het uitschakelen van het indexeren van de vaste schijf, het komt aan bod. Zowel de beginneling als de meer ervaren gebruiker zal hier wel zijn gading vinden. Volledigheid is onmogelijk, maar als je dat allemaal beheerst, mag je wel zeggen dat je Vista onder de knie hebt.

Conclusie KeyTutorials Windows Vista slaagt er buitengewoon goed in om je te leren hoe je Windows Vista moet gebruiken. Voor minder dan 25 euro is het een aanrader.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content