Stijlvolle en compacte systeemcamera van Olympus

Olympus Pen_e-pl8 © Olympus

De Olympus PEN E-PL8 is een lichte en compacte digitale camera met verwisselbare lenzen en ingebouwde bewerkingsfuncties.

De nieuwe Olympus PEN E-PL8 Micro Four Thirds systeemcamera zou je als een “baby”-PEN camera kunnen omschrijven. De metalen camerabody meet slechts 6,858 x 11,684 x 3,81 cm en weegt 326 gram. De 16,1 megapixel PEN E-PL8 is licht en compact genoeg om makkelijk te passen in een kleine tas.

De stijlvolle body is verkrijgbaar in wit, zwart, zilver of vintage bruin. Het kantelbare lcd-scherm op de achterkant is aanraakgevoelig. In de aanraakmodus kun je belangrijke instellingen volledig via het scherm gebruiken. De selfiemodus wordt automatisch geactiveerd wanneer het scherm naar beneden wordt gekanteld.

De Olympus PEN E-PL8 laat toe om direct op de camera bewerkingen uit te voeren of muziek en andere effecten toe te voegen aan opnames. Video’s kun je met de functie My Clips ook beperkt monteren en voorzien van een soundtrack en artistieke filters.

Wifi is ingebouwd, zodat je de PEN E-PL8 kunt verbinden met een smartphone waarop de Olympus OI.Share app draait. Al dan niet in de camera bewerkte foto’s en video’s kun je op die manier snel delen via sociale netwerken. Met de OI.Share app kun je de camera ook op afstand bedienen.

De PEN E-PL8 is compatibel met de volledige reeks M.ZUIKO lenzen van Olympus. Gedetailleerde informatie over deze nieuwe systeemcamera vind je op de website van Olympus.

De body kost 449 euro. Gebundeld met een M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1-3.5- 5.6 EZ Pancake lens betaal jet 599 euro voor de Olympus PEN E-PL8. Na registratie krijg je zes maanden extra garantie bovenop de wettelijke garantie van twee jaar. De Olympus PEN E-PL8 is verkrijgbaar vanaf oktober.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content