Stijlvolle multifunctionele printer

Epson kondigt de Stylus Photo PX800FW aan als een hoge-definitiemultifunctional met vier functies met fax, automatische documentlader en draadloos netwerk. Wij voelden deze multifunctionele printer aan de tand.

Epson kondigt de Stylus Photo PX800FW aan als een hoge-definitiemultifunctional met vier functies met fax, automatische documentlader en draadloos netwerk. Wij voelden deze multifunctionele printer aan de tand.

De PX800FW multifunctional van Epson ziet er prachtig uit in hoogglans pianozwart en matzwart. Helaas wel het soort pianozwart waar elke vingerafdruk pijnlijk duidelijk zichtbaar op zal zijn. Er zijn vrijwel geen bedieningstoetsen. In plaats daarvan is er een enorm rechthoekig aanraakkleurenscherm van bijna 20 cm breed. Er is een bekabelde netwerkaansluiting en een draadloze om met meerdere mensen tegelijk te kunnen afdrukken en scannen. Epson laat je alle inktcassettes apart aankopen, zodat je alleen maar de kleur moet vervangen die ook echt opgebruikt is. Maar Epson biedt ook een multipack aan, met alle kleuren in één pakket, dat goedkoper is dan alle zes de kleuren apart te kopen.

Alleenstaand Er zijn heel wat functies die zonder aangesloten pc uitvoerbaar zijn. Zo mag je zonder pc foto’s afdrukken vanaf een geheugenkaartje of via PictBridge. Daarbij kun je op het toestel zelf foto’s bewerken om bijvoorbeeld rode ogen te verwijderen of om de kleurweergave of andere fouten te verbeteren. Afbeeldingen vergroten of verkleinen kan dan ook. Het toestel kan zonder pc een indexvel genereren als je meerdere foto’s of zo afdrukt. Tot slot kun je natuurlijk fotokopies maken en faxen sturen, ook via de automatische documentlader, zonder aangesloten pc.

Praktijkindrukken De software-installatie gaf ons de keuze tussen een vlugge, een aangepaste of een ‘alles-op-één-computer’ installatie. Als je niet van plan bent met USB maar met de netwerkaansluiting te werken, moet je voor de aangepaste installatie kiezen. Voor USB-toegang en eventueel later bij te installeren netwerktoegang kun je ook voor de vlugge procedure kiezen. Als je een eigen bedraad netwerk hebt, kies dan voor de aansluiting van de multifunctional op een netwerkswitch met behulp van een kabel. Dat is sneller dan draadloos en draadloze gebruikers kunnen nog altijd via de normale weg aan het bekabelde netwerk. Als je echter allemaal met notebooks werkt of als de multifunctional niet in de buurt van een bekabelde netwerkaansluiting kan opgesteld worden, dan kies je best voor de draadloze oplossing. We hebben onze gebruikelijke scan-, kopie- en printertesten uitgevoerd op deze PX800FW multifunctional. Omdat we willen weten hoe de machine zich gedraagt als je met meerdere mensen tegelijk werkt, hebben we alle testen via de bekabelde netwerkaansluiting uitgevoerd. Qua snelheid kwamen we aan een gemiddeld tijdens onze testen van 4 ppm, wat behoorlijk wat lager is dan wat Epson zelf opgeeft. De kwaliteitstesten waren over het algemeen zeer goed, al hadden fijne lettertypes bij printen en kopiëren toch meer smering dan ons lief was.

Conclusie De Epson Stylus Photo PX800FW levert over het algemeen een goede tot uitstekende kwaliteit af, maar stelt toch wat teleur inzake werksnelheid, functionaliteit (tenminste wat standaard meegeleverd wordt) en werkkosten. Als kwaliteit je bijzonderste zorg is, kan dit toestel je overweging waard zijn. Anders vind je wellicht meer waar voor je geld bij een concurrent.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content