Strak vormgegeven mediaspeler

Met de nieuwe mediaspeler van Freecom bekijk je desgewenst al je multimediacontent op je tv.

Met de nieuwe mediaspeler van Freecom bekijk je desgewenst al je multimediacontent op je tv.

De MediaPlayer II is net als vele, gelijkaardige toestellen een gepimpte harde schijf waaraan een waaier aan multimediamogelijkheden zijn toegevoegd. De werking is eenvoudig: je kopieert je multimediabestanden naar de MediaPlayer II en vervolgens kan je ze op je televisie weergeven. Dat zijn de basics van een mediaspeler.

Stijlvol Met zijn aluminium behuizing en compacte afmetingen (203 x 164 x 51 mm) oogt de Freecom MediaPlayer II bijzonder stijlvol. De voor- en achterzijde van het toestel zijn uitgevoerd in glanzend zwart. We vinden op de voorzijde slechts één knop: de aan/uit-knop en twee ledjes. De led-lampjes geven de status van het apparaat weer.

Bronnen Met de MediaPlayer II kan je film-, foto- en muziekbestanden weergeven die zijn opgeslagen op de harde schijf, op een usb-apparaat of in het netwerk. Met behulp van de bestandsbrowser kan je de gewenste bron selecteren. Echter als je de wlan-adapter gebruikt, kan je geen usb-apparaat aansluiten zonder dat je draadloze verbinding wegvalt. De usb host-poort gebruik je namelijk niet alleen voor verwisselbare opslagmedia, maar ook voor de wlan-adapter. Hou daar dus rekening mee. Over de beeldkwaliteit kunnen we kort zijn. Als je beelden van goede kwaliteit gebruikt en de speler aansluit via hdmi, op tenminste een hd-ready tv, is de weergave erg goed. Wij hebben dit getest op een 42-inch PQ2000 plasma tv van LG en waren erg tevreden met de beeldkwaliteit.

Conclusie De Freecom MediaPlayer II is een eenvoudige, maar degelijke mediaspeler die bovendien ook nog erg stijlvol is. De interface is zeer gebruiksvriendelijk en oogt erg modern. Helaas kon het virtuele keyboard niet overweg met speciale karakters. Verder is dit een goed toestel dat we warm aanbevelen.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content