Superslanke monitor dankzij LED-technologie

De LG W2286L is een nieuwe 22-inch breedbeeldmonitor die gebruik maakt van LED (Light-Emitting-Diode)-backlight technologie.

De LG W2286L is een nieuwe 22-inch breedbeeldmonitor die gebruik maakt van LED (Light-Emitting-Diode)-backlight technologie.

De LG W2286L monitor is 20,5 mm dik en heeft een strakke vormgeving in pianozwart zonder zichtbare rand. Door het gebruik van LED-backlight technologie is de monitor erg slank en ook energiezuinig. Volgens LG gebruikt de monitor gemiddeld veertig procent minder stroom dan een reguliere CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp)-monitor. Bovendien bevat de LG W2286L-monitor geen kwik.De enige zichtbare knop op de monitor is de aan- en uitknop die voorzien is van LED-verlichting. De andere bedieningsknoppen zijn weggewerkt onder de rand en laten alleen een zachtrode gloed zien als de gebruiker met zijn of haar hand in de buurt komt.De LG W2286L heeft een resolutie van 1680 x 1050 pixels en een reactietijd van 2 ms. De helderheid bedraagt 250 nits, de contrastratio 2.000.000:1 (DFC) en de kijkhoek 170° horizontaal en 160° verticaal. De Auto Bright functie past de beeldweergave aan het licht in de kamer aan. De nieuwe LED-monitor is uitgerust met twee HDMI-poorten, een D-Sub- en DVI-D-aansluiting. Cinema Mode zorgt voor een betere videobeleving: met één druk op de knop wordt de rest van het beeld zwart. Verder is de monitor uitgerust met de functie Time Control die automatisch herinneringen weergeeft en EZ Zooming dat het beeld automatisch in een lagere resolutie weergeeft, zodat tekst eenvoudiger te lezen is.De LG W2286L is verkrijgbaar vanaf eind augustus 2009 voor een adviesprijs van 279 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content