Supersnel netwerken via het stroomnet

Volgens MSI kan de nieuwe ePower 1000HD Homeplug kit data transferen met een snelheid van 1000 Mbps en met een bereik van 200 meter.

Volgens MSI kan de nieuwe ePower 1000HD Homeplug kit data transfereren met een snelheid van 1000 Mbps en met een bereik van 200 meter.

De Homeplug ePower 1000HD kit van MSI bestaat uit twee Homeplug stekkers waarmee je een bedraad netwerk creëert via het bestaande stroomnet in huis. Homeplug producten kunnen een oplossing bieden in woningen waar het moeilijk is om netwerkkabels te leggen of waar de draadloze verbindingen niet optimaal zijn.

De meeste Homeplugs halen een maximum snelheid van 200 Mbps datatransfer. MSI claimt dat de ePower 1000HD kit data kan transferen met een snelheid van 1000 Mbps en met een bereik van 200 meter. Hiermee kun je probleemloos video streamen met HD kwaliteit of op het internet games spelen en video’s bekijken.

De Homeplug kit van MSI maakt gebruik van 128 bit AES encryptie voor het beveiligen van data die je kan activeren met een simpele druk op de knop. Installatie is ook eenvoudig. Je plaatst één van de twee homeplugs in een stopcontact dicht bij je router en de andere in het stopcontact bij het apparaat dat je wil verbinden met het netwerk. Met de meegeleverde netwerkkabels verbind je beide homeplugs met de twee apparaten.

Omdat deze Homeplugs geen geïntegreerd stopcontact hebben, verlies je wel de aansluitmogelijkheden van de twee stopcontacten. Software installeren is niet nodig en de MSI homeplugs werken ook met elk besturingssysteem. De prijs van de MSI Homeplug ePower 1000HD kit werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content