Surround soundsystemen voor 3D-beleving

Sony introduceert drie compacte 3D-surround soundsystemen met een digitale versterker ingebouwd in de subwoofer.

Sony introduceert drie compacte 3D-surround soundsystemen met een digitale versterker ingebouwd in de subwoofer.

De Sony HT-AS5 speakerset is een 5.1-kanaals surround systeem dat vier speakers van hetzelfde formaat combineert met een middenspeaker en de subwoofer die is uitgerust met een 1000W S-Master digitale versterker. De Sony HT-AF5 heeft dezelfde configuratie maar komt met twee grote vloerstaande frontluidsprekers. Daarnaast is er nog het Sony BDV-470SS 3D-totaalpakket, dat het Sony BDP-S470 3D Blu-ray-systeem combineert met de HT-AS5 speakerset. Bij alle systemen doet de subwoofer ook dienst als bedieningspaneel.

De drie systemen beschikken allemaal over drie HDMI-aansluitingen waardoor het 3D-signaal wordt doorgegeven. De HDMI-monitoruitgang met ARC is ook geschikt om het audiosignaal van de tv retour te ontvangen. Zo is het mogelijk om het geluid van de aangesloten tv (met ARC ondersteuning) via het surround soundsysteem af te spelen zonder extra kabels. Voor een gemakkelijke setup en een goed surround soundgeluid beschikken de drie systemen over Sony’s DCAC (Digital Cinema Auto Calibration)-systeem en Digital Cinema Sound, die werd ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment.

De Sony HT-AS5 heeft een adviesprijs van 500 euro, de HS-AF5 een adviesprijs van 600 euro, terwijl de adviesprijs van het BDV-470SS 3D-totaalpakket 650 euro bedraagt.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content