Synology NAS met efficiënter stroombeheer

De Synology DiskStation DS213+ is een NAS-server voor twee harde schijven met een nieuwe systeemslaapstand om het stroomverbruik te minimaliseren.

De Synology DiskStation DS213+ is een NAS-server voor twee harde schijven met een nieuwe systeemslaapstand om het stroomverbruik te minimaliseren.


De nieuwe NAS van Synology is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen. De DiskStation DS213+ kan je uitrusten met twee harde schijven van maximaal 4 TB. De NAS is uitgeruste met een Dual Core 1.067 GHz processor en 512 MB DDR3 geheugen. De gemiddelde lees- en schrijfsnelheden bedragen respectievelijk 110,36 MB/sec en 84,31 MB/sec (bij RAID1 in een Windows-omgeving). De DS213+ beschikt tevens over een 64-bit floating point-eenheid, waarmee het versleutelen en ontsleutelen van data aanzienlijk wordt versneld volgens Synology.


De DiskStation DS213+ is uitgerust met een SD-kaart slot, een eSATA-poort voor externe back-up en twee USB 3.0-poorten. Synology introduceert ook de System Hibernation-functie die het stroomverbruik van het hele systeem minimaliseert en actief luistert naar netwerkactiviteit, zodat de DS213+ zeer snel wakker wordt. Volgens Synology biedt de systeemslaapstand een betere balans tussen energie-efficiëntie en reactiesnelheid van het systeem vergeleken met volledig uitschakelen. Tijdens de systeemslaapstand verbruikt de DS213+ 2,6 watt.


De DS213+ kan ook twaalf videokanalen van high-definition IP-camera’s tegelijkertijd streamen. Het ontwerp en een 92 mm systeemventilator zorgen voor een optimaal koelende luchtstroom en reduceren het geluidsniveau tot slechts 19,9dB(A). De Synology DiskStation DS213+ is al leverbaar en heeft een adviesprijs van 273 euro (excl. BTW).


Bron: www.diskidee.be

Partner Content