Synology rust budget-NAS uit met dual-core cpu

Synology lanceert in zijn budgetserie “j” NAS-netwerkschijven het eerste exemplaar met een dual-core processor. Met de DiskStation DS414j vier-baaien NAS kunnen thuisgebruikers en kleine bedrijven data centraal delen, beheren en beveiligen.

De DiskStation DS414j van Synology is uitgerust met een 1,2 GHz MindSpeed Comcerto 2000 cpu met twee processorkernen en een “floating point”-eenheid die het verwerken van afbeeldingen versnelt. Daarnaast heeft de NAS ook een snelle externe usb 3.0 “SuperSpeed”-poort, naast één usb 2.0-poort en één Gigabit Ethernet-aansluiting.


De DiskStation DS414j NAS behaalt in Windows-omgevingen leessnelheden tot 111,77 MB/s en schrijfsnelheden tot 80 MB/s, afhankelijk van het gebruikte type harde schijven.


De NAS wordt leeg verkocht en biedt intern plaats aan vier schijven van elk maximaal 5 TB die je in verschillende raid-configuraties kunt instellen om zo je gegevens optimaal te beveiligen tegen verlies. Een aparte encryptie-chip ontlast de cpu van coderingsberekeningen, waardoor de overdrachtssnelheid hoger ligt dan normaal bij NAS’en van dit niveau.


De DS414j gebruikt overigens hetzelfde uitgebreide DiskStation Manager (DSM) 5.0 besturingssysteem als de duurdere NAS’en van Synology.


De Synology DiskStation DS414j verbruikt in werking 36,7 watt en in rusttoestand 8,5 watt. De NAS kost 250 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content