Telenet vernieuwt Digimenu

Het Digimenu van Telenets HD Digibox en HD Digicorder wordt helemaal opgefrist. Kijkers met hogeresolutie-tv’s zullen het menu voortaan ook in hogere resolutie zien.

Het Digimenu van Telenets HD Digibox en HD Digicorder wordt helemaal opgefrist. Kijkers met hogeresolutie-tv’s zullen het menu voortaan ook in hogere resolutie zien.


Niet alleen wordt het design aangepast, gebruikers krijgen een beter overzicht van “Mijn opnames” met opnamemappen en diverse nieuwe of verbeterde functies, zoals een ruimer tijdsoverzicht in de TV-gids. De nieuwe TV-gids toont nu tien in plaats van acht zenders per pagina. Ook het tijdsoverzicht wordt verruimd tot twee uur in plaats van 1,5 uur.


Je krijgt in de programmafiches meer info op je scherm. Hierdoor zou scrollen in de meeste gevallen niet meer nodig zijn. Ook de zapbalk werd in het nieuwe Digimenu uitgebreid en vermeldt starttijd en de titel van het volgende programma. De “Instant record”-functie maakt het mogelijk om een opname te plannen met één druk op de opname-toets van de afstandbediening. Met “Instant play” kan je opnames meteen bekijken zonder dat je eerst nog naar de detailpagina van een opname dient te gaan.


De HD Digibox en Digicorder moet wel aangesloten zijn met een HDMI-kabel en in HD-resolutie zijn ingesteld (720p en 1080i) om alle verbeteringen te kunnen gebruiken. HD Digiboxen en Digicorders met een scart-aansluiting zullen maar enkele verbeteringen aan het Digimenu laten zien. Het schakelen tussen kanalen zal ook sneller verlopen voor wie de recentste Telenet-digicorder bezit (AD2100).


Telenet zegt in zijn persbericht wel niets over eventuele verbeterde prestaties van het Digimenu voor de bezitters van de HD Digibox en de oudere HD Digicorder. Het huidige menu reageert op die toestellen soms erg traag. Benieuwd of dat met het nieuwe Digimenu zal verbeteren, of op zijn minst niet nog zal verslechteren… Je krijgt een pop-up te zien op je tv wanneer je Digibox of Digicorder geüpdatet wordt. Dit zal stapsgewijze gebeuren tussen 25 april en eind mei.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content