The Black Eyed Puls: Will.i.am lanceert eigen wearable

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Met de ‘Puls’ zet muzikant Will.i.am een slimme polsband in de markt waar een eigen simkaart in past en die daardoor niet aan een smartphone gekoppeld hoeft te worden.

Will.i.am van The Black Eyed Peas heeft tijdens de Dreamforce-conferentie van Salesforce in San Francisco een eigen wearable voorgesteld: de Puls, gemaakt door zijn bedrijf i.am+.

Ceci n’est pas un smartwatch?

Zelf wil Will.i.am het gadget geen smartwatch noemen, maar een ‘manchet’. Het apparaatje – dat draait op een aangepaste versie van Android, niet met Android Wear – werkt onafhankelijk van een smartphone. Het kan middels een eigen simkaart verbinding maken met een netwerk om telefoontjes te doen, berichtjes te sturen, sociale netwerken te checken, locaties te op te zoeken en – uiteraard – muziek af te spelen.

Het gadget beschikt ook over een digitale assistent – Aneeda genaamd – die je via spraakbesturing kunt activeren. Verder heeft de Puls een schermpje van om en bij de 2 inch dat rond je pols buigt, een opslagcapaciteit van 16 GB, een werkgeheugen van 1 GB en een ingebouwde Qualcomm Snapdragon-chip.

Opladen met kledingstukken

Wie het ding voortdurend gebruikt, komt vijf uur toe met één batterijlading. Maar: om het batterijleven te verlengen, brengt Will.i.am ook enkele accessoires uit. Een speciale jas die de Puls vanzelf oplaadt als je hem er tegenaan houdt, bijvoorbeeld. Deze jas zou de accuduur met tweeënhalve dag kunnen verlengen. Voorts lanceert de muzikant een paar schoenen met sensoren om bijvoorbeeld je gewicht te meten.

De Puls komt eind dit jaar uit in de VS en het Verenigd Koninkrijk voor een nog onbekende prijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content