Tijd voor actiebeelden

De Action Cam van Oregon Scientific is volgens de fabrikant door zijn robuust ontwerp te gebruiken door zowat elke sportbeoefenaar.

De Action Cam van Oregon Scientific is volgens de fabrikant door zijn robuust ontwerp te gebruiken door zowat elke sportbeoefenaar.

De action Cam richt zich tot iedereen die graag video-opnames maakt, terwijl hij of zij zijn favoriete sport beoefent. Oregon Scientific claimt dat de camera schokbestendig en waterdicht is tot op drie meter. Je kan het toestel monteren op je arm, op een helm (via de meegeleverde helmklem) of ook op je fiets of mountainbike via de meegeleverde stuurklem.

Installatie Het toestelletje is zeer compact en past indien gewenst zelfs in je broekzak. Dat laatste is vooral handig als je bijvoorbeeld je fiets even aan de kant wil zetten. Je kan de camera dan eenvoudig afnemen, zodat hij niet beschadigd of gestolen wordt. Wie de camera wil gebruiken op de fiets, dient eerst de stuurklem op het stuur te bevestigen. Dat gaat heel eenvoudig en zonder gereedschap, omdat je de moer met je vingers kan aandraaien. Op de achterzijde van de camera zit een schroefdop die toegang verleent tot het compartiment voor de batterijen en de geheugenkaart.

Beeld- en geluidskwaliteit We filmen een dik uur terwijl we een fietstocht maakten en zijn benieuwd naar de beelden. We stellen vast dat de kwaliteit goed genoeg is om je belevenissen te laten zien aan familieleden of vrienden, maar niet goed genoeg om te kunnen spreken van kwalitatieve opnames. Het beeld is eerder grauw en de kleuren blijken niet echt overeen te komen met de realiteit. Jammer is ook dat de geluidskwaliteit eerder rampzalig te noemen is. Je hoort namelijk bijna geen geluid als er op een normaal volume wordt gesproken. Bovendien moet je opletten met het richten van de camera. Wanneer deze ‘recht’ op je stuur staat, filmt het toestel eerder de lucht. Richt hem dus steeds een beetje naar beneden. Het richten had veel makkelijker gegaan, moest de Action Cam een klein lcd-schermpje hebben.

Conclusie De Action Cam doet wat hij moet doen en is eenvoudig in gebruik. Om beelden te maken tijdens sportbeoefening is deze camera zeker geschikt, al is naar onze mening enige voorzichtigheid wel op zijn plaats. De lage prijs compenseert de nadelen en we hopen dat Oregon Scientific verder gaat met de ontwikkeling van deze camera, want het idee heeft zeker potentieel.

Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content