Tijdig waterlekken opsporen via app

Verisure Waterdetector © Verisure

De Waterdetector van Verisure – Securitas Direct detecteert waterlekken en via de Verisure – Securitas Direct App krijg je een waarschuwing zodat je actie kunt ondernemen.

De Verisure – Securitas Direct Waterdetector heeft drie pinnen en een watergevoelige draad die zelfs de kleinste hoeveelheid water detecteert, van een lek in de (af)wasmachine tot een stijging van het waterpeil in bijvoorbeeld de kelder.

Het is de bedoeling dat je de detector gebruikt in risicovolle ruimtes, bijvoorbeeld waar een (af)wasmachine of boiler aanwezig is of plekken waar waterbuizen binnenkomen.

Zodra de Waterdetector een lek vaststelt, stuurt het apparaat een waarschuwing naar de Verisure App, waarmee je ook alle andere onderdelen van het Verisure beveiligings- en domoticasysteem beheert. Ben je aangesloten op de Verisure-meldkamer dan zal die je apart ook nog een sms versturen wanneer de Waterdetector een alarm geeft.

Je kunt meerdere waterdetectoren door elkaar gebruiken. De Waterdetector is compatibel met de VBox in bestaande Verisure systemen en heeft geen extra abonnementskosten. De detector werkt alleen binnenshuis en kan niet buitenshuis worden gebruikt.

Volgens Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, waren er in België in 2014 bijna 120.000 gevallen van waterschade, met een gemiddelde schade van 2.000 euro, franchise niet meegerekend.

De Waterdector kost 79 euro voor bestaande Verisure-klanten en is ook verkrijgbaar in een duopack dat 129 euro kost.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content