Trio 4K HDR OLED-tv’s in Sony’s Bravia Master-serie

Sony Bravia Master Series AG9 © Sony

Sony voegt drie high-end OLED-tv’s toe aan de Bravia Master-series die voor een optimale 4K HDR kijkervaring moeten zorgen. De AG9-serie is verkrijgbaar in 55-, 65- en 77-inch formaat.

Eerder lanceerde Sony al de Bravia AG8-serie 4K Ultra HD OLED-tv’s met een 55- en 65-inch model. Nu kondigt de fabrikant de Bravia Master Series AG9 aan die beschikbaar is in een 55-, 65- en 77-inch-model.

Met de Bravia Master-serie wil Sony de beeldkwaliteit evenaren van een professionele referentiemonitor in een filmstudio zodat tv-kijkers thuis kunnen genieten van een bioscoopervaring.

De slanke tv-toestellen hebben een dun muurbevestigingsontwerp om ze als een schilderij tegen de muur te plaatsen.

De nieuwe AG9-serie is uitgerust met de Picture Processor X1 Ultimate beeldprocessor voor een optimale 4K HDR kijkervaring. Deze beeldprocessor is voorzien van Object-based Super Resolution, Object-based HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual database processing.

Sony’s Pixel Contrast Booster zorgt voor een beter kleurencontrast met een hoge luminantie. De tv’s hebben ook een Netflix Calibrated Mode die ontwikkeld in samenwerking met Netflix om de beeldkwaliteit te garanderen zoals de producent het bedoeld heeft.

De tv-toestellen maken ook gebruik van Sony’s Acoustic Surface Audio+ geluidssysteem waardoor het gehele scherm resoneert en het geluid met het beeld meebeweegt.

De AG9-serie gebruikt het Android TV besturingssysteem van Google en heeft Google Assistant ingebouwd voor stembediening. Beide toestellen beschikken ook over Chromecast om content vanaf een smartphone of tablet naar de tv te versturen.

Alle specificaties van de Bravia AG9-serie vind je op de website van Sony.

De Sony Bravia Master AG9-serie is vanaf juni beschikbaar. De 55-inch KD-55AG9 heeft een adviesprijs van 3.000 euro. De 65-inch KD-65AG8 heeft een adviesprijs va 4.100 euro. De 77-inch KD-77AG9 is vanaf eind juni beschikbaar voor een adviesprijs van 9.500 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content