Trio Android tablets van LG

LG kondigt drie nieuwe Android-tablets aan met schermdiagonalen van 7, 8 en 10,1 inch. Dankzij de Knock Code fuctie kun je de nieuwe LG G Pad serie snel en toch veilig ontgrendelen in één beweging zonder PIN of patroon.

LG introduceert drie Android-tablets in zijn G Pad-serie voor consumenten: G Pad 7.0, G Pad 8.0 en G Pad 10.1. De LG G Pad 8.3 kwam eerder al op de markt, wat het totaal aantal LG Android-tablets op vier exemplaren brengt. De standaard Android-interface wordt aangevuld mete LG’s UX functies, waaronder QPair 2.0 en Knock Code.


De Knock Code wordt al gebruikt door recente smartphones van LG, zoals de G2 en G2 mini en duikt nu ook op bij de nieuwe 7-, 8- en 10,1-inch tablets van de fabrikant. Je creëert deze code door een patroon te tikken in de vier hoeken van het scherm. Je definieert tussen de twee en de acht “knocks”: hoe meer hoe veiliger de code is.


Je kunt de tablet daarna snel, maar veilig inschakelen door de “klopcode” op het uitgeschakelde scherm te tikken. Vergeet je je code en klop je ze vijf keer verkeerd op het scherm dan kun je je apparaat alsnog ontsluiten door een reserve-pin in te tikken die je tijdens de configuratie hebt gedefinieerd. Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar het werkt zeer vlot, vlotter dan het ingeven van een pin of een tekenen van een streepjespatroon om het scherm te ontgrendelen.


Met QPair 2.0 kun je moeiteloos verbinding maken met een Android-smartphone via Bluetooth om meldingen of berichten te ontvangen. Je kunt ook direct reageren vanaf de G Pad.


De nieuwe tablets draaien de laatste versie van Android, namelijk 4.4.2 “KitKat” en zijn uitgerust met quad-core processoren. De G Pad 10.1 heeft een ips-scherm met een resolutie van 1200 x 1920 pixels en een pixeldichtheid van 224 ppi. De G Pad 8 heeft dezelfde schermresolutie en een pixeldichtheid van 283 ppi. Ook de G Pad 7 heeft deze resolutie, wat zich dankzij het kleinere scherm vertaalt in een hogere pixeldichtheid van 323 ppi.


Gedetailleerdere specificaties en prijzen van deze nieuwe LG tablets worden later aangekondigd. De tablets komen in juni op de markt.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content