Trio kostenefficiënte laserprinters voor kleine bedrijven

HP Pro M225dn © HP

HP introduceert in de LaserJet Pro-reeks drie modellen voor de kmo-markt: LaserJet Pro M201 laserprinter, LaserJet Pro MFP M225 laser-mutifunctional en LaserJet Pro MFP M125a, HP’s kleinste multifunctionele laserprinter.

HP’s LaserJet Pro M201, LaserJet Pro MFP M225 en LaserJet Pro MFP M125a kan je alledrie centraal beheren via software, zoals HP Device Toolbox en HP Jetadmin. Bovendien ondersteunen ze mobiele printmogelijkheden via HP ePrint, Apple Airprint, Android printing en Wireless Direct print.

De twee duurdere modellen hebben een dubbelzijdige printmogelijkheid (duplex afdrukken). De HP LaserJet Pro M201 print aan 25 pagina’s per minuut (ppm). De “dw”-variant heeft naast Ethernet ook WiFi aan boord, terwijl de goedkopere “n” variant alleen een vaste netwerkpoort heeft. Alle toestellen hebben overigens ook nog een usb 2.0-poort.

De HP LaserJet Pro MFP M225 print aan 26 ppm. Deze multifunctional heeft een scanner met een vlakbedresolutie van 1200 dpi of “automatic document feeder” (adf) resolutie van 300 dpi, die scant aan 7 ppm in zwart-wit en 5 ppm in kleur. Het kopiëren gebeurt aan 300 dpi met een snelheid tot 25 kopieën per minuut (cpm), al duurt het wel 10,5 seconden voor de eerste kopie uit het toestel rolt.

Originelen kun je direct naar clouddiensten, zoals dropbox, scannen of ze e-mailen, bewaren op usb-stick of plaatsen in een netwerkfolder. Op de duurdere “dw”-variant van deze mfp kun je een en ander zelfs tot in detail regelen op het ingebouwde 5,4-inch (13,65 cm) kleurenscherm. De goedkopere “dn”-versie heeft een tweeregelige lcd-scherm, en ontbeert ook de ingebouwde WiFi van zijn duurdere broer.

De kleine HP LaserJet Pro MFP M125a print tot 20 ppm, maar kan ook scannen aan 1200 dpi (vlakbedresolutie) en dit met een snelheid tot 7 ppm in zwart-wit en tot 5 ppm in kleur. Kopiëren gebeurt met een snelheid tot 21 cpm aan 600 dpi, maar het duurt wel meer dan 15 seconden voor de eerste kopie uit de bak rolt. Je verbindt dit apparaat met je pc via usb 2.0, maar later verschijnt nog een “nw”-variant van deze kleine mfp met netwerkaansluiting.

De HP LaserJet Pro MFP M201dw met Ethernet- en WiFi-netwerkaansluiting kost 199 euro. Er is ook een goedkopere HP LaserJet Pro MFP M201n voor 179 euro waarin WiFi ontbreekt. De HP LaserJet Pro MFP M225dw met fax, Ethernet, WiFi en 5,4-inch kleurenscherm kost 329 euro. De LaserJet Pro MFP M225dn variant zonder WiFi en met een tweeregelige lcd-scherm kost 279 euro. De kleine HP LaserJet Pro MFP M125a is beschikbaar vanaf 149 euro. De prijs van de “nw”-variant is nog niet bekend.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content