Tv-tuners in de vorm van USB-sticks

We ontvingen een nieuwe Cinergy en Premium DVB-T tuner uit het gamma van TerraTec. De Cinergy producten zijn bedoeld voor de prijsbewuste consument, terwijl de Premium reeks mikt op de veeleisende gebruiker.

We ontvingen een nieuwe Cinergy en Premium DVB-T tuner uit het gamma van TerraTec. De Cinergy producten zijn bedoeld voor de prijsbewuste consument, terwijl de Premium reeks mikt op de veeleisende gebruiker.

DVB-T staat voor Digital Video Broadcasting Terrestrial. De digitale signalen worden via zendmasten op aarde de ether in gestuurd. De beeld- en geluidskwaliteit is subliem en de technologie is (nog steeds) aan een opmars bezig.

TerraTec T3 De TerraTec T3 is een telg uit de Premium productreeks. Deze DVB-T stick met usb-slider geeft je de mogelijkheid om tv te kijken op je pc. Bovendien kan je live programma’s pauzeren (Time Shifting) en kan je opnemen op de harde schijf van je pc. Ook een Elektronische Programma Gids (EPG) en teletekst zijn beschikbaar. Als kers op de taart krijg je bij het pakket ook Magix software voor het verwijderen van reclames en het branden van opnames.

Cinergy hybrid Stick De Cinergy hybrid Stick is, zoals de naam aangeeft een hybride tv-ontvanger. Dit toestel kan zowel digitale tv via de ether als analoge televisie via de ether ontvangen. Helaas ben je bijster weinig met de laatste mogelijkheid omdat sinds eind 2008 de analoge uitzendingen via de ether in België werden gestaakt en in Nederland reeds in 2006. Wel kun je nog analoge tv ontvangen via de Telenet-kabel, dus daarvoor kun je deze stick eventueel nog wel gebruiken. De ontvanger ondersteunt Time Shifting en ook een Elektronische Programma Gids (EPG) en teletekst zijn beschikbaar. Bij de Cinergy tv producten ontvang je een contract met een geldigheidsduur van 60 dagen voor de tvtv EPG.

Conclusie Dit zijn twee goede tuners met enkele kleine tekortkomingen. Spijtig dat er geen zenders worden gevonden als je Belgian (Flanders) kiest als zoekopdracht. Zoals altijd is DVB-T gevoelig voor storingen, maar dat ligt niet aan de tuners. De tvtv-functie werkte niet naar behoren tijdens onze test. De bediening van de software is wel erg intuïtief en de prijs van de tuners is correct.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content