Uitstekende fotoafdrukken

Het tweede toestel in onze test van netwerkkleurenlasers is de HP Color LaserJet CP3525dn.

Het tweede toestel in onze test van netwerkkleurenlasers is de HP Color LaserJet CP3525dn.

In een test van netwerkkleurenlaserprinters kan HP natuurlijk niet ontbreken. De Color LaserJet CP3525dn heeft een erg aantrekkelijk uiterlijk. De vormgeving van het bedieningspaneel kan ons echter niet bekoren. Dat staat te steil gemonteerd en is daardoor moeilijk bedienbaar als de printer op een tafel staat terwijl je rechtstaat. HP gebruikt een vierregelig lcd-kleurenschermpje met daaronder een klein navigatieroosje. Daaronder is nog een menuknop en een terugkeerknop. Die knoppen voelen allemaal nogal gammel aan. Het maakt zeker geen indruk van hoge kwaliteit.

Driver Na het aanzetten moet je de printer opdragen zijn configuratie af te drukken om het via dhcp toegewezen ip-adres te weten te komen. Dat heb je ook nodig voor het installeren van de printerdriver, want die zoekt de printer helaas niet automatisch. De software biedt je die mogelijkheid wel, maar vindt de printer niet in ons netwerk. Dat blijkt overigens een bug te zijn, want de installatiesoftware vond onze printer nooit (zelfs niet als we ip-of MAC-adres opgaven). We moesten uiteindelijk een losse PCL-driver van de site van HP downloaden en installeren om het aan het draaien te krijgen. Slordig!

Webinterface De ingebouwde webinterface is goed gestructureerd. We zijn niet zo dol op de keuze van groen voor de titelbalk en de tabs van de tabbladindeling. Functioneel is er in de webinterface erg veel mogelijk, ook inzake beveiliging en beperkingen. Uiterst links verschijnt er een keuzemenu dat bij het gekozen tabblad hoort.

Conclusie Onze snelheidstest toonde een gemiddelde testwerksnelheid van 16,3 ppm. In verhouding tot de opgegeven snelheid van 30 ppm is dat niet echt een topprestatie. In de kwaliteitstest doet deze HP het uitstekend met foto’s, maar is de resolutie toch wat aan de zwakke kant. Dat haalt dan zijn kwaliteitsscore wat omlaag.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content