Universele 3D-bril

Het Duitse bedrijf Volfoni stelde op de CeBIT beurs een 3D-bril voor die zowel actief als passief bruikbaar is.

Het Duitse bedrijf Volfoni stelde op de CeBIT beurs een 3D-bril voor die zowel actief als passief bruikbaar is.


Er bestaan verschillende technologieën om beelden in 3D weer te geven. Bij sommige heb je een actieve 3D-bril nodig, zodat het scherm de 3D-beelden draadloos of via infrarood met de bril kan synchroniseren. Bij andere wordt de bril passief gebruikt. De Volfoni ActiveEyes 3D-bril kan zowel actief als passief worden gebruikt. De bril is geschikt voor 3D-tv’s, maar ook voor 3D-computers. Hij werkt zelfs als zonnebril, mocht je dat willen.


Deze hybride 3D-bril laat volgens Volfoni ook meer licht door dan alle bestaande 3D-brillen, waardoor 3D-beelden helderder kunnen worden bekeken. De bril is bovendien 29 gram licht en heeft een hoog draagcomfort. Nog een voordeel van de Volfoni ActiveEyes 3D-bril is dat je meerdere brillen kunt aansluiten op de zelfde ontvanger (voor actief gebruik). Dat is vooral een voordeel als je samen met je familie naar een 3D-film kijkt.


De bril gebruikt glazen met hoogwaardige vloeibare kristallen (zogenaamde ECB-technologie). De batterij is in twee uur volledig opgeladen en houdt het dertig uur uit op een volle lading. Momenteel wordt de bril nog getest door professionele gebruikers. Zodra die hun goedkeuring geven, komt de bril op de markt.


Volfoni brengt naast de ActiveEyes bril voor thuisgebruik ook IR- en DLP-brillen uit voor gebruik in de bioscoop. Deze EDGE-brillen zijn technologisch vergelijkbaar, maar volledig afgestemd op de professionele 3D-apparatuur in bioscopen of professionele 3D DLP-projectoren die onder andere bij conferenties en in het onderwijs worden gebruikt.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content